banner78
banner25

Zıpkınkurt iddialara sert cevap verdi!

Edirneli iş insanı Mustafa Altunhan’ın düzenlediği basın toplantısında eleştiri oklarına hedef olan ve sahte evraklara imza atılıp onay verilerek şirket kuruluşuna göz yumdukları iddia edilen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Ticaret Sicil Müdürü İsmail Eser bugün düzenlenen basın toplantısında iddialara cevap verdiler.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda açıklama yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt iddiaları yalanlayarak suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Yaşanan gelişmeleri tek tek anlatan ve odanın böyle bir usulsüzlüğe göz yummasının söz konusu olamayacağını belirten Zıpkınkurt, kendisinin 2013 yılında göreve geldiğini, söz konusu şirketin evraklarının ise kendisinden önceki dönemde işleme alındığını ifade etti. 

Ticaret Sicil Müdürü İsmail Eser’in 39 yıldır kurumda görev aldığını bugüne kadar hakkında en ufak bir şikayete konu gündeme gelmeyen bir olay, bir nokta kadar hatası olmadığını savunarak durumu aktardı. Zıpkınkurt “20 Ocak 2012 günü Edirne Belediyesi ihaleye çıkarak otogarı kiralıyor. Volkan Metro Turizm Seyahat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi adına Mustafa Altunhan otogarı kiralıyor. Kiraladıktan 2 ay 10 gün sonra 25 Mart 2012 tarihinde bahse konu Karaağa Turizm ile bir kira kontratı yapıyor kendisi sözleşme yapıyor, kendisinin imzası ile. Bahse konu şirket kendi şirketi faaliyetine devam eden otogarın işletmesini belediyeden alan şirket faal bir şirket dediği gibi 2013 yılında kapanmıyor, 7-11-2013 tarihinde tür değişikliği yapıyor. Şirketin adı aynı, ancak limited şirketten anonim şirket oluyor. Şirket kapanması diye bir şey söz konusu değil. Ve hala bu şirket şu anda aktif. Burada Edirne Ticaret ve Sanayi Odasını karalayacak, Ticaret İl Müdürlüğümüzü karalayacak veya zan altında bırakacak hiçbir işlem yapılmamış, yapılamaz. 40 yıldan beri Ticaret Sicil Müdürü burada, bir tane nokta hata yapmamış adam. Sen yazıhaneni kiraya vereceksin, ondan sonrada ben bu işten caydım, ben imzalamadım diyeceksin. Ben hakim, savcı değilim. Gider kira kontratı kriminale, kim imzaladı, kim çıkardı bulurlar çıkartırlar”dedi.

Ellerinde 2012 yılından yapılan bir kira kontratı olduğunu aktaran Zıpkınkurt “İki firma arasında yaptıkları bir kontrat var. Bize verilen yetki firmanın o adreste olup olmadığını kontrol etme yetkisini vermiyor. Vergi dairesi bu konuda yetkili. Vergi dairesi bunun gidip fiili olarak iş yerinde olup olmadığını kontrol ediyor”dedi.

Yıllar önce otogarın kiralanması ile ilgili kendisini Rekabet Kuruluna şikayet ettiklerini ve haklı çıkarak 500 bin TL ceza kestirdiklerini belirten Zıpkınkurt “Biz kendisini rekabet kuruluna şikayet ettik. Dedik ki ; bu adam tekeldir. Edirne’de bir otogarda tekel vardır. Kimseye yazıhane işletmelerini vermiyor, biz mağduruz. Şikayetçi olduk. Kendisi alelacele 8-10 firmayı toplayarak kontrat yaptı. Şimdi kalkmış şu olmuş bu olmuş diyerek utanmadan yalan söylüyor”diyerek insanları, kurumları karalamanın kolay olduğunu ama altının dolu olması gerektiğini kaydetti.

Edirne Otogarına ilişkin konuşan ve eleştirilerinin dozunu arttıran Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt; “Benim iş insanı demeye dilim varmıyor. Çünkü iş insanı, çalışanına saygılıdır. Çalıştığı şehirde saygındır. Şehrine saygılıdır. Çevreye saygılıdır”dedi ve “400 yıllık tarihi köprünün başına Tarihe saygı projesi dedi, gitti sur yaptı, Edirne’de hiçbir yetkilide görevlide bunu görmüyor. Kimse hiçbir yetkili bunun hesabını sormadı”dedi.

Otogara çökenin Mustafa Altunhan olduğunu ve bu sayede belediyeyi aylık 200 bin TL zarara uğrattığını belirten Zıpkınkurt “Otogara çöken sensin. 2012 yılında ihaleyi 7 yıllığına sen aldın. 2019’da süren bitti, 2019’da teslim etmen gerekiyor belediyeye otogarı, hala teslim etmiyorsun çöktün otogara diyorlar. Bugün otogarda belediyenin aylık zararı 200 bin TL. Bugün belediye o parayı alabilse, ihaleye çıkarıp orayı, belki Edirne’de çukur kalmayacak, çamur kalmayacak veya Edirne’de yetimin hakkı, garip gurebanın hakkını belediye daha fazla mahallelere erzak gönderecek, İmece’ye para aktaracak, sen garibin hakkını yedin burada”dedi.

Öte yandan yapılan basın toplantısının yankılarını kısa sürede duyan ve soysam medya hesabı üzerinden de açıklama yapan iş insanı Mustafa Altunhan paylaşımında “ben altı dolu olan bir şeyi öne sürmem. Eğer ki o sicil kaydı sahte belge ile olmadıysa, eğer ki o kontrat sahte değilse, en servetimi bütün garibanlara bağışlayacağım. Ondan sonrada kafama sıkarım eğer öyle bir yalan söylüyorsam. Aynı şeyi sen yapabilir misin bunun için basın açıklaması yap”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30