banner78
banner25

Zıpkınkurt "ciddi yıkımlar olabilir!"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt esnafın Kovid-19 tedbirleri nedeniyle dayanamayacak hale geldiği belirtti.

Yaklaşık 1 yıldır pandemi nedeniyle gerek dünya, gerekse ülke insanının zor bir süreçten geçtiği vurgusu yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt esnafın kurallar uygulanarak açılmasının gerektiği,aksi halde ciddi yıkımlar olabilir dedi.

Yaşanan sürecin esnafa yansımalarını gazetecilere değerlendiren Zıpkınkurt “esnaf artık dayanamaz duruma gelmiş halde.Bu işletmelerin bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bunun için HES Kodu ile kontrollü biçimde lokantaların açılmasına imkan sağlamak gerekiyor. Gerekirse yüzde 50 kapasitenin yüzde 30 kapasitede olarak çalıştırılması lazım. Çünkü bu insanlar artık kendi ustalarını tutamaz duruma geldi. Bu işletmelerde yarın öbür gün ciddi yıkımlar olabilir”dedi.

İlimizde bildiğiniz gibi hizmet sektörü çok önde geliyor diyen Zıpkınkurt “Bu pandemi döneminde de hizmet sektörü en ağır darbe alan işletmelerin başında geliyor. Dolayısıyla yaptığımız çalışmalar doğrultusunda gerek siyasilerle gerekse hükümetle yaptığımız girişimlerde hizmet sektöründe olan üyelerimiz kafeterya, restoran ve kahvehane gibi işletmelerin kontrollü bir biçimde açılması için görüş bildirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Esnaf artık dayanamaz duruma gelmiş halde.Bu işletmelerin bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bunun için HES kodu ile kontrollü biçimde lokantaların açılmasına imkan sağlamak gerekiyor. Gerekirse yüzde 50 kapasitenin yüzde 30 kapasitede olarak çalıştırılması lazım. Çünkü bu insanlar artık kendi ustalarını tutamaz duruma geldi. Bu işletmelerde yarın öbür gün ciddi yıkımlar olabilir. Buna bir an önce çözüm üretmek gerekiyor”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30