banner137
banner25

Zıpkınkurt" 16'da 16 yapacağız!"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ETSO seçimleri bu sabah itibari ile ETSO büyük salonda kurulan sandıklarda başladı.Toplam 16 meslek grubunun yarışacağı seçimlerde 16 sandık kurulurken inşaatçıların bulunduğu 8 nolu sandıkta üye sayısının çok olmasından dolayı 8/1 ve 8/2 olmak üzere iki sandık kuruldu.

ETSO salonunda saat 09:00 itibari ile başlayan seçimlerde Seçim kurulunca belirlenen sandıklarda oy verme işlemi başladı. 16 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17:00’a kadar sürecek. Toplam 4 bin 327 üyesi bulunan ancak 2 bin 270 kişinin oy kullanma yetkisi bulunan seçimler iki aşamalı olarak gerçekleşecek. İlk aşama olan bugün 16 sandıktan meclis üyeleri meclis gruplarından çıkma yarışı verecekler. İkinci aşamada ise 5 iş günü sonrası yani 20 Ekim  Perşembe günü gruplardan çıkan ve yönetime talip olan isimler kurulacak tek sandıktan ETSO Başkanlığı, meclis üyeliği ve Meclis Başkanlığı için yarışacak.

Gerçekleşen seçimlerde bugün 15 numaralı sandıkta oy kullanan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt yaptığı açıklamada 16 sandığın tamamından ekibi ile birlikte çıkacaklarını ve 16 da 16 yapacaklarını iddia etti.

Seçim süreci ve konu hakkında açıklama yapan başkan Zıpkınkurt “Bugün meslek komite üyelerimizin kullanacakları oylarla birlikte 16 meslek komitemiz var. Bunlar Bugün saat 17:00 itibariyle 43 meclis üyesini seçecekler. Bu 43 meclis üyesi de önümüzdeki hafta Başkan, Yönetim kurulu ve Meclis başkanını seçecekler. Dolayısıyla seçim süreci tamamlanmış olacak”dedi ve katılımın geçen seçimlere göre daha fazla olduğunu belirterek “Bugün katılımın çok iyi olduğunu tahmin ediyorum. Geçtiğimiz dönemde yüzde 78-80 katılım varken bugün herhalde yüzde 85 dolayında bir katılım olacağını düşünüyorum. Benim bulunduğum grupta ekibimle beraber 16 grupta 16'da 16 yaparız diye düşünüyorum”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30