banner78
banner25

Zafer Seyri Enez'de coşkuyla izlendi.

Edirne'nin güney ilçesi olan ve turizm konusunda dünyanın sayılı köfezlerinden biri olan Saros körfezini bünyesinde barındıran Enez İlçesi 30 Ağustos Zafer Bayramını her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku ve farklı bir katılımla kutladı.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Enez Balıkçı Barığınağından hareketle sahil hattını takiben düzenlenen yüzlerce teknenin katıldığı "Zafer Seyri" bu yılda büyük ilgi gördü.
Enez Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği tarafından organize edilen Seyir Seferi derneğe üye amatör balıkçılar ve tekne sahiplerinin katılımıyla saat 15:00'da başladı.
Büyük Taaruzun'un 100'ncü yılına yakışan seyir seferi düzenleyen dernek üyelerini Enez Kaymakamı Cafer Ekinci, Belediye Başkanı Özkan Gönenç ve Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri yalnız bırakmayarak sefer çıkışına eşlik ettiler ve katılan tüm tekne sahipleri ile vatandaşlara ve çocuklara Türk bayrağı dağıtarak katkı sağladılar.
Saat 15:00’da toplanarak Enez Balıkçı barınağından hareket eden denize gönül veren amatör denizciler, süsledikleri teknelerini Altın Kum sahil şeridine doğru sürdüler. Yaklaşık 100 kadar teknenin zafer şarkıları eşliğinde 7’den 70’e ellerinde Türk Bayrakları ile gerçekleştirdikleri “zafer seyri” karadan da büyük ilgi gördü.
Kaymakam Cafer Ekinci, Belediye Başkanı Özkan Gönenç ve diğer ilgililer seyre çıkan tekneleri selamlayarak uğurladılar.
Sahilde güneş ve denizin tadını çıkaran çok sayıda vatandaş ellerine aldıkları Türk bayrakları ile hem denizin içinde hem de karada saaldıklatrı bayrakları ile 100 yıllık coşkuya her yıl olduğu gibi bu yıl da ortak oldular.
Yaklaşık 10 deniz mili yol alan tekne sahipleri yaklaşık 1 saat süren etkinliğin sonunda limana dönerek zafer seyrinin sorunsuz bir şekilde sonlandırdılar.
100 kadar teknenin seyri sırasında her hangi bir sorun yaşanmaması için ise Enez Sahil Güvenlik Komutanlığına iki adet bot denizden teknelere eşlik etti.
Öte yandan gün içerisinde Enez Limanında bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ait BOT 308'de kapılarını ziyaretçilerine açtı.Gelen konukları karşılayarak ziyaretçilere bot ve çalışmaları hakkında bilgiler veren rütbeli personel minik ziyaretçilerin bot'a olan merakını gidermek için kaptan köşkünde de oturmalarına izin vererek günün anlamını burada da yinelediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30