banner78
banner25

Yüz yüze eğitimin bir an önce başlamasını istediler!

Edirne VELİ DER ve bazı STK temsilcileri bir araya gelerek pandemi sürecinde uzaktan eğitimin öğrenciler üzerindeki etkilerini paylaştılar ve okulların bir an evle tüm hazırlıklar tamamlanarak açılmasını talep ettiler.

Edirne VELİ DER Başkanı Benay Gürsel, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr Ertuğrul Tanrıkulu, Eğitim İş Denetleme Kurulu Üyesi Olcay Dal, Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir’in bir araya gelerek yaptıkları açıklamada yüze yüze eğitime bir an önce başlanması gerektiği ve 13 yaş üzeri çocukların aşılanması gerektiği vurgusu yapıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Edirne VELİ DER Başkanı Benay Gürsel, “açıklamamızı kurumlar olarak hep birlikte gerçekleştiriyoruz”diyerek “sadece başlamakla kalmamalı, okullarımız eğitim hayatına devam edebilmeli. Buna nasıl yapacağız, nasıl gerçekleştireceğiz, ortak bir akıl ortaya koymak durumundayız”dedi.

Velilerin büyük bir bölümün yüz yüze eğitimden yan olduğunu hatırlatan Benay Gürsel “Veliler olarak kesinlikle ve kesinlikle okullarımızın açılmasını yüz yüze eğitimin biran önce başlamasını talep ediyoruz. Velilerimizin çok önemli bir kesiminde güven problemi yaşıyoruz. İlk yapılması gereklerden bir tanesi aşıların tamamlanması. Özellikle 13 yaştan itibaren çocuklarımız aşılanması. Aşılara güvenmiyoruz. Bunun haricinde okula göndereceğiz, okullara güvenmiyoruz. Bunun için de yapılması gereken tek bir şey var. Yetkililerden şeffaf olmalarını bekliyoruz”şeklinde konuştu.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof Dr Gürcan Altun da yaklaşık bir buçuk yıldır süren salgında tespit edilen bir takım gerçekler olduğunu hatırlatarak “bunlardan en temel olanı bu hastalığın yayılmasında en az etkisi olan çocuklar. İlkokul seviyesindeki çocukların bulaştırıcılık konusunda en az tehlikeli oldukları bilimsel olarak da saptanmış durumda. Dolayısıyla okullarımızın en kısa sürede açılması gerekiyor. Okulların kapalı kaldığı bu bir buçuk yıllık dönem içerisinde çocuklarımız hem duygusal, hem psikolojik, hem bilişsel olarak ciddi sorunlar yaşadılar. Tekrar bu açıklarının örgün eğitimde kapatılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının ek eylem planları geliştirmesi gerekiyor”dedi.

Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr Ertuğrul Tanrıkulu ise çocuk hakları sözleşmesine göre eğitim hakkına değinerek “Eğitim hakkı Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 28’nci maddesinde tanımlanıyor. ‘Her çocuk eğitimini tam yapabilmek için desteklenir ve korunur. İlköğretim parasız ve hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çocuklar için hak ve zorunludur’ diyor. Pandemi döneminde biz şunu gördük ki; ‘Türkiye ne yazık ki en fazla okulunu kapatan ülkelerden birisi oldu.’ Oysa ki bizim birinci derecede eğitimi kollamamız, yüz yüze eğitimin devamı için gerekli önlemleri almamız gerekiyordu”ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Eğitim İş Denetleme Kurulu Üyesi Olcay Dal ise çocuklarla yüz yüze eğitimi özlediklerini ve dersini sınıfta anlatamadığı öğrencinin AVm’de gezmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek “Öğretmenler, eğitim çalışanları olarak gerçekten okulların açılmasını istiyoruz. Artık bilgisayarın siyah ekranına bakarak numaralardan ve isimlerden oluşan görüntüye ders anlatmak istemiyoruz. Sınıflarımızda öğrencilerimizle göz göze gelmek istiyoruz. Onlara gerçekten dokunmak istiyoruz. Gerekli tedbirleri alacak mercilerin ivedilikle kararları alması gerektiğini düşünüyoruz. Okullarımız güvenli yerlerdir. Dersini sınıfta anlatamadığımız öğrencinin AVM’de geziyor olabilmesi bizi hakikatten şaşırttı, üzdü, kızdırdı. Pandemi başladığında 9’ncu sınıfta olan bir öğrenci şimdi 9 buçuktan 11’e geçecek Eylül’de”dedi.

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir de “Bizlerde eğitim ve bilim emekçileri olarak yüz yüze eğitimin 6 Eylül’den itibaren başlamasını ve sürekli olarak devamı için tüm tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30