banner137
banner25

Yüklenici firma işi bıraktı!

Edirne’de yaşanan nehir taşkınlarından en çok etkilenen mahalle olan Karaağaç mahallesine ulaşımın aksamaması için yapılan Dr.Mehmet Müezzinoğlu köprüsü aktif olarak çalışırken devamında yapılması planlanan ve TEM otoyoluna bağlanması düşünülen viyadükte işler istenildiği gibi gitmiyor.

Yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda olan Müezzinoğlu Karaağaç köprüsü ve bin 700 metre civarında yapılması planlanan viyadüğün belirlenen bitiş tarihini geçtiği ve yüklenici firmanın şantiyesini kapattığı öğrenildi.

Artan maliyet fiyatları nedeniyle ihale bedelini karşılayamayacağı ve zarar edeceği öğrenilen yüklenici firmanın 310 günlük iş süresini geçirdiği ve beklenen imalatı yapamadığı öğrenildi.

Yaklaşık 196 mil yon TL ihale bedeli ile ihaleye çıkılan işi 123 milyon TL bedelle alan firmanın sözleşmesini 26 Mart 2021 tarihinde yaptığı, 29 Mart 2021 tarihinde işe başladığı ve iş bitim tarihi olan 19 Mart 2022 tarihine gelinmesine rağmen işin yüzde 30 lik bölümünü yapabildiği öğrenildi.

İlk etapta Ulaştırma Bakanlığı tarafından gönderilen ödenek ile şantiyesini kuran ve çalışmalara başlayan yüklenici firmanın viyadük ayakları için sondaj yaptığı ve temelleri koymasına rağmen artan maliyetler karşısında elinin kolunun bağlandığı öğrenildi. Demirin tonunun ihaleyi aldığı tarihte 4.5 TL olduğunu ancak şu an demirin tonunun 17.20 TL olduğunu ve bu yüzden işi bıraktığını öğrendiğimiz yüklenici firmanın ya yeniden ihale yapılması şartını koştuğu yada aradaki farkın karşılanarak imalata devam edebileceği ifade edildi.

Öte yandan yine Müezzinoğlu Karaağaç köprüsünün Pazarkule bağlantı yolu inşaatının da durduğu burada da 2 km lik yolun ödenek yetersizliğinden yapılmasının imkansız olduğu ifade edildi.Pazarkule Gümrük Kapısının modernizasyonu ve yeniden yapılması sonrası araç trafiğini yüklenecek olan yolun 2 KM olduğu ancak imalatın zemin çalışmasında kaldığı şu aşamada yapılacak bir şey olmadığı öğrenildi.

Söz konusu gümrük sahası inşaatının yüklenici firma tarafından belirlenen tarih veya daha erken bir süreçte bitirilebileceği ifade edilirken 2 KM lik yolun tamamlanmasının düzensizliği de beraberinde getirebileceği iddia edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30