banner137
banner25

Yılda 7 kilogram et tüketiyoruz!
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, ''Türkiye'de kişi başına düşen yıllık et tüketimi 7, Amerika'da ise 70 kilogram'' dedi.
12. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali kapsamında Havsa Atatürkçü Düşünce Derneği'nde düzenlenen ''Türkiye ve Trakya Hayvancılığının Bugünü ve Süt Piyasası'' konulu panelde konuşan Özder, hayvancılığın, insanların önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu söyledi.
Gelişmiş ülkelerde kişi başına tüketilen hayvansal protein miktarının yüksek olduğunu belirten Özder, şöyle konuştu:
''Bize 'et yemeyin', 'süt içmeyin', 'ette kolesterol var', 'sütte zehir var' diyen ülkelere bakıyoruz, onlar bizim tükettiğimiz etin on katını tüketiyor. Türkiye'de kişi başına düşen yıllık et tüketimi 7, Amerika'da ise 70 kilogram. Öte yandan, süt, yoğurt, peynir ve dondurma kremasını kişi başı 70-80 litreler civarında tüketiyoruz. Gelişmiş ülkelerde ise bu 330-350 litre civarındadır. Fazla hayvansal protein tüketen toplumlar daha zekidirler, bu nedenle protein değeri çok yüksek olan süt stratejik bir üründür. Ne kadar çok hayvansal protein tüketirseniz o kadar sağlıklı, o kadar daha zeki bir toplum yetiştirirsiniz.''
NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu da panelde ''Tarımın Sorunları ve Çözümleri'' başlıklı sunum yaptı.
Paneli, Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Havsa Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytin ve vatandaşlar izledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30