banner78
banner25

Yeter ki ETUS’’ta kaybolsun!

Edirne’de toplu ulaşım sisteminin bel kemiği sayılan ETUS, vatandaşlar tarafından eleştirilerin hedefinde olsa da güzel şeylerinde olduğunu gösterebiliyor.

Hemen hemen her gün birimizin kullandığı toplu taşıma araçlarında mutlaka bazılarımızın eşyalarını unuttuğu gerçeği ile karşılaşabiliyoruz. Kimimiz kaybettiğimiz eşyanın arkasını arakken kimimiz bulamayacağımız düşüncesiyle umudu keserek arkamıza dahi dönüp bakmıyoruz.

ETUS’un çarşı merkezde bulunan Halkla İlişkiler Müdürlüğü kayıp eşya deposunda çok sayıda unutulan ve sahipleri çıkmayan cep telefonu,cüzdan, şemsiye,mont,ayakkabı ve kredi kartı ve benzeri kartlar bulunuyor.Konu hakkında açıklama yapan ETUS Başkanı Hakan Giyik “Okulların açılmasıyla birlikte unutulan eşyalar fazla olmaya başladı”diyerek “Biz bunları sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz ama kayıp büromuz da var. Eski Cami karşısındaki belediye dükkanlarında bulunan Halkla İlişkiler büromuzu ETUS kayıp bürosu yaptık. Normalde merkezimiz Yeni İmaret semtinde. Vatandaşlar buraya gelmesinler diye şehir merkezindeki büroyu kayıp eşya bürosu yaptık. Vatandaşlar eğer cüzdan kaybettiyse cüzdanındaki kimliği ibraz ettiğinde teslim edebiliyoruz. Mesela mont kaybettiğinde montunun rengini, markası belirttiğinde biz teslim edebiliyoruz. Unutulan eşyalar arasında Etus kartları, kredi kartları, şemsiye, ayakkabı, mont, çanta gibi eşyalar var”diyerek cebinde para olan montlar ve içinde para olan çok sayıda cüzdanın şoförler tarafından titizlikle iletildiğini belirtti.

Önceki gün bir vatandaşın bin 400 TL parasını unuttuğunu ve kendisine teslim edildiğini belirten Giyik “ Cüzdanlarda para var, gözlükler var. Vatandaşlarımıza ulaşabildiğimiz kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşamadığımız vatandaşlarımıza da ETUS Halkla İlişkiler Bürosundan kayıp eşyalarını sorgulayabilirsiniz mesajı veriyoruz. Sorduklarında tüm şoför arkadaşlar bunu söylüyor zaten. Geçtiğimiz günlerde bir cüzdan unutulmuş, içinde 1400 lira para vardı. Şoför arkadaşımız kimliğini doğrulayarak bu kişiye teslim etmiş. Dün Sultan Çelebi yurdunda bir kardeşimiz cüzdanını düşürmüş. Kendisine haber verilerek kapıdaki Güverliğe teslim edildi. Kayıp eşyalar kesinlikle sahiplerini buluyor ama onların da bize yardımcı olmaları gerekiyor. Şoför arkadaşlarımıza sormaları gerekiyor. Wahatsapp hattımız var. 0534 247 10 10’dan da sorabilirler” diyerek sahibi çıkmayan eşyaları tutulan tutanak karşılığında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ihtiyacı olan ailelere veriyoruz dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30