banner137
banner25

Yeni yıla çöpten topladığı mandalina ve ekmekle girdi!

Edirne’de DİSK-Emekli Sendikası tarafından zamların eleştirilmesi için yapılan basın açıklaması sonrasında yoldan geçen ve geçimini çöp toplayarak sağlayan 54 yaşındaki bir kadının açıklamaları güne damgasını vurdu ve yaşanan gerçekliği tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

16 yıldır çöp toplayarak geçimini sağlayan ve 4 çocuğuna bakmakla mükellef olan 54 yaşındaki Elif Curuk isimli kadın yeni yıla çöpten topladığı mandalinalarla girdiğini belirterek “Çöpün içinden aldığım Yılbaşında mandalina ile ekmek yemediysem Allah çoluk çocuğumun gırtlağına kanser versin”dedi.

Sırtına aldığı arabayla sokak sokak gezen ve karton toplayarak geçimini sağlayan Elif Curuk hiçbir sosyal güvencesi olmadığını günde 35-40 TL para için çöp topladığını ifade etti.4 çocuk annesi olan ve çocuklarını okutmaya çalıştığını belirten Curuk; Türkiye’ye gelen göçmenler kadar değeri olmadığını, “dışarıdan gelenlere eyvallah, halkına yallah”denildiğini kaydetti.

Curuk “dışarıdan gelenlere destek halkına destek yok.35-40 lira alıyorum kaç yaşında kadınım .Emeklilik yok.Kiraya'mı,elektriğe mi; suya mı? Su borcum 5 bin,6 bin TL.oldu. Bana sakat mısın al kendine rapor diyorlar. Kendimi iki defa arabanın altına attım.Komşuya sorabilirsiniz.Bir kere intihar ettim. Haberiniz var mı? Fakülteye de sorabilirsiniz. Neden? Kol kanat geren yok! Hani bu devlet? Fakirleri kim yönetiyor? Dışarıdan gelenlere eyvallah,halkına yallah.Günah”dedi.

Yeni yıla çöp toplayarak girdiğini ve çöpten bulduğu mandalinaları alarak evine götürdüğünü ve ekmekle yediğini anlatan Curuk “ Yılbaşına yemin ediyorum,Allah belamı versin kuruş para yok. Ben çöpten aldığım mandalinalarla ekmek yedim.Bunu görmüyor halkını.Halkını görse ya! Ama kim görecek ya boş ver giriyor nasılsa. Derdini de anlatamıyorsun. Ne Sosyal Yardımlaşmaya anlatabiliyorsun, ne Vakıflara anlatabiliyorsun, hiç bir şeye anlatamıyorsun. Bu yaştan sonra çöpe. Çöpün içinden aldığım Yılbaşında mandalina ile ekmek yemediysem Allah çoluk çocuğumun gırtlağına kanser versin. İki tane çocuğum var.17 yaşında. 4 ay sonra yaşı tutacak diyorlar bitti diyor. Çocuğun psikolojisi bozuk, okula gidemiyor. Kızımı zoraki gönderiyorum oda son. Nasıl okutacağım anlatamıyorum derdimi.Yılbaşı gecesi çöpten ekmekle yedim.Yağ alamadım,Soğan alacaktım,patates alacaktım,ilaç alamadım astım hastasıyım.Bunu görsünler,duysunlar Allah aşkına.Alllah'ını seven duysun”diyerek gelinen durumu özetledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30