banner78
banner25

Yeni tarifeler uygulanmaya başladı!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt 8 Mart 2022 günü yapılan Meclis toplantısında 220 gram ekmeğin fiyatının 3 TL, 300 gram Ramazan pidesinin ise satış fiyatının 5 TL olarak satılmasına gelen talepler doğrultusunda karar alarak onay verdiklerini açıkladı.Öte yandan Edirne Tava Ciğeri'nin porsiyon satış fiyatı da 55 TL olarak belirlendi.Bir başka konu olan asansör bakım ücretlerinde ise 5 kata kadar 100 TL, 10 kata kadar 200 TL, 11 kat ve üzeri için ise 250 TL olarak güncelleme yapıldığı bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “uzun süreden beri beklediğimiz ekmek ve ciğer, köfte zamları dünkü meclisimizden geçti. Ekmek fiyatımız 8 Marttaki meclisimizden geçerek 220 gram ekmek, 3 TL olarak 300 gram Ramazan pidesi 5 TL olarak dünkü meclisimizde onaylandı. Bunun yanında asansör tarifeleri onaylandı. Köfte, ciğer tarifeleri onaylandı. Köfte ve ciğerde de 150 gram köfte 150 gram ciğer 55 TL olarak meclisimizden geçti. Bundan sonra ki fiyatlarımız bu şekilde uygulanacak Edirne’de. Tabii üyelerimize duyurumuz tarifelerini bir an önce alsınlar yeni fiyatlarında uygularlarsa denetimlerde açığa düşmesinler. Dolayısıyla fiyat denetimlerinde bunlar tarifelerle örtüştürülüyor. Hem tüketici açısından hem kendileri açsından da yasal bir duruma gelmiş olurlar uyguladıkları fiyatlarla”dedi.

Öte yandan bugüne kadar apartman ve site yöneticileri ile asansör firmaları arasında yapılan anlaşmalar dahilinde asansör bakım ücretlerinin yüksek oluşuna ve bununla ilgilide yasanın verdiği yetkiyle yeni bir düzenlemeye gittiklerini açıklayan Zıpkınkurt; “Asansör de daha önce fiyat tarifesi yoktu. Malum apartmanlarda ve kullanılan yerlerde asansörlerde aylık bakım fiyatı vardı. Bununla alakalı meclisimizin aldığı kararla onların talepleri doğrultusunda bunların güncel Türkiye’deki fiyatları karşılaştırıldı. Asansör üzerine de aylık bakım ücretleri olarak bir fiyat tarifesi verildi. Bunlar 5 kata kadar olanlarda 100 lira, 5 katı üzerinde 150 lira, 11 katın üzerinde olanlara 200 lira fiyat tarifesi verildi”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30