banner78
banner25

Yaşlı Hasta Bakıcılığı kursiyerleri belgelerini aldı!

Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen bir projede kursiyerlere sertifikaları verildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen sertifika töreninde kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Edirne’de son yıllarda büyük ihtiyaç olan ancak eleman sıkıntısından dolayı karşılanamayan bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkan yaşlı ve hasta bakım hizmeti düzenlenen kurs ile çözümlenme yolunda bir adım olarak görülüyor.

Mimar Sinan Rotary kulübü tarafından ele alınan ve Halk Eğitim Merkezi koordinasyonunda 21 Mart-15 Nisan da 09:00-15:30 saatleri arasında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen 160 saatlik kurs sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Törende konuşan Edirne Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Sude Bakır, “Hasta ve yaşlıların bakımına destek olacakların eğitimi kursunda sertifika almak isteyen öğrencilerin yaşlı ve hastalara hizmet veren kamu ve özel kuruluşlarda görev almalarını sağlayacak niteliklerin öğrencilere kazandırılmasını hedef edindik”diyerek kursların ilgiyle gerçekleştiğini söyledi. İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam da “Hasta ve Yaşlı Hizmetleri kursuna katılan kursiyerlerimizi gönülden kutluyorum. Toplumun gerçekten ihtiyacı olan bir meslek. İstihdamın arttırılması, işsizliğin önlenmesi amacıyla İŞKUR aktif istihdam programlarında bulunmaktadır. Aktif programlarımızda mesleği olmayanların veya mesleğini değiştirmek isteyenlere, iş tecrübesini arttırmak isteyenlere programlar düzenlemektedir.”ifadelerini kullandı.

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Uz ise yaptığı konuşmada Edirne Halk Eğitimi merkezi müdürlüğünün1 Eylül tarihinden itibaren bin 179 kurs açtıkların ve bu kurslarda 22 bin 322 kursiyerin kurs gördüğünü belirterek “Bizim için ihtiyaç duyulan 3 kıstas var. Hocamızın olması,12 tane kursiyerimizin olmuş olması ve bizlere yer gösterilmesidir. Yaşlı Bakım Hizmetleri kursumuz 160 saatlik bir kurstu. Kursiyerlerimize verdiğimiz sertifikalar e-devlete yansımaktadır ve barkotlu belgeler olduğu için her daim kullanabilmektedir.” dedi.

Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Başkanı Recep Ali Akın, ise “Kursiyerlere sağlık ve hastalıklarla ilgili 11 alanda eğitim verilmesiyle evde hastalıkların önlenmesi için tedavi eğitimi verilecek. Kursun bitiminden sonra yaşlı ve hastaların sağlıklı bakımları karşılanmaya başlanacak ve kursiyerlere iş imkânı yaratılacak.” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30