banner78
banner25

Yağ çayıra bulaştı!
Sarayiçi Er Meydanı’nda, dualı çayırda yapılan açılış töreninde Edirne Belediye Bandosu’nun eşliğinde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı ile Kırkpınar Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunması sırasında 658. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, bayrağı göndere çekti.

Program açılış konuşmaları ile devam etti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane ağası, 11 yıl Kırkpınar Ağalığı yapan ve ebedi olarak 3 altın kemerin sahibi Seyfettin Selim, burada yaptığı konuşmada 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra söz alan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da 1,5 yıl aradan sonra bugün Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 660. Kırkpınar Er Meydanı’nda kol bağlayan bütün pehlivanlara başarılar dileyen Musa Aydın, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yağlı güreş camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çok arzu etmemize rağmen maalesef geçtiğimiz yıl 659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni gerçekleştiremedik. Her şeyin başı sağlıktır, dedik. İnsanın sağlığı her şeyden değerli, her şeyden kıymetlidir, dedik. Her şeyde bir hayır vardır, diyerek geleceğe dair umutlarımızı, inancımızı, koruduk yaşattık” diye konuştu.

Gürkan, “İstedik ki 660 yıllık bu gelenek hiç ara vermeden devam etsin. Pehlivanlarımız yine Hz. Hamza’dan aldıkları güçle dualı çayıra çıkıp, meydanı titretsinler. Bugün herkesin katkılarıyla, herkesin emekleriyle, çabalarıyla; Sayın Cumhurbaşkanımızın izinleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın onayları ve yağlı güreşe gönül veren herkesin desteği ile 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni başlatıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz, heyecanlıyız. Türk’ün ata sporu olan, en eski sporu olan ve gelecekte de yüzlerce, binlerce yıl sürecek olan yağlı güreşimizi onurla, şanla, şerefle temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dün Koca Yusuflara, Adalı Halillere, Kurt Derelilere nam vermiş, şan vermiş bu dualı çayır bugün Orhan Okulular ile Mehmet Yeşilyeşiller ile Fatih Atlılar ve Ali Gürbüzler ile geleceğe doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Milletleri millet yapan ortak gelecek arzuları ve istekleridir. Ama aynı zamanda milletleri millet yapan geçmişleridir, töreleridir, gelenekleridir, örfleri ve adetleridir. Kırkpınar’ı Kırkpınar yapan da milletimizin en köklü geleneği olmasıdır. Olimpiyatlardan sonra en köklü gelenek Kırkpınar’dır. Bugün biz burada 660 yıllık, 6 asırlık bir geleneği beraberce yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak için bulunuyoruz” dedi.

Vali Canalp, atalarımızdan miras alınan bu geleneği en iyi şekilde yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından pehlivanlar, hakem heyeti ve saha görevlileri Edirne Belediye Bandosu eşliğinde geçit töreni düzenledi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30