banner137
banner25

Vali talimatı ile yol yapıldı!

Edirne merkeze bağlı Eskikadın köyünde yaşayan 35 yaşındaki Hidrosefali hastası Çağlayan İhmal için Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla özel yol yapıldı.

Doğuştan Hidrosefali hastası olan ve doktorların yaşamaz şeklinde teşhis koyduğu 35 yaşındaki Çağlayan İhmal köylerindeki evinin önünden özel eğitim merkezi servis aracına giderken tekerlekli sandalyesi ile artık çamurun içinden gitmiyor.

Köylerinde bulunan evleri ile özel eğitim merkezi tüm dünyası olan ve tekerlekli sandalyesi ile evlerinin avlusunda gönlünce dolaşan Çağlayan artık evlerinin önüne kadar çıkarak gelen geçene bakabiliyor.

Hastalığından dolayı destek almadan hayatını idame ettirmesi zor olan Çağlayan’ın annesi Serap İhmal iki evladından birisi olan Çağlayan için Edirne Valisi Ekrem Canalp’e telefonla ulaşarak evlerinin önündeki yola kadar olan 30 metre mesafedeki çamurlu yolun kilit taş döşenmesini istemiş. Bu isteğini derhal yerine getiren Vali Canalp ekiplere talimat vererek yolun kilit taş döşeme işinin hemen yapılması talimatını vermiş. Çağlayan İhmal’in annesi Serap İhmal yaptığı açıklamada “muhtarımızın girişimleriyle köyümüzün yolları parke taş döşenirken ben de rica ettim “bizim de yolumuzu yapabilir misiniz” diye. Sonrasında Valiliği aradım talebimi ilettim ve kendileri de yolumuzu yaptılar. Yalnızca bir telefonla sesimizi duydular. 35 sene sonra rahat bir nefes aldık”diyerek çocuğunun çamur yolu kullandığında düştüğünü ve sorunlar yaşadığını, yolun yapılması ile bu sorunun ortadan kalkarak rahatlıkla servis aracına kadar gidebildiğini söyledi ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’e teşekkür etti.

Köy Muhtarı Şefket Akkurt ise, “Kardeşlerimizin yıllardan beri süren bir sıkıntısı vardı. Bu sıkıntıyı giderdikleri için yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Çağlayan kardeşimizin geliş-gidişleri için çok iyi oldu.” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30