banner78
banner25

Vali Sezer gazetecilerle bir araya geldi!

Edirne Valisi Yunus Sezer Edirne’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Polis bahçesi sosyal tesislerinde kahvaltı eşliğinde sohbet ederek Edirne izlenimlerini paylaşan ve bu doğrultuda gazetecilerinde kent ile ilgili fikirlerini alan Vali Sezer; önemli açıklamalarda bulundu.

Kent içinde başıboş gezen köpeklerin toplatılmasından, Saros körfezi turizm planına kadar bir çok konuyu konuşan Vali Sezer tespit ettiği eksiklikleri konu başlıkları altında toplayarak gazetecilerle paylaştı.

Edirne’de göreve başladığı sürenin 15 gün olduğunu ve Saros Körfezi'nden köy yollarına, tarımdan gümrük kapılarına kadar kültürel değerlerin, ele alınmasından Balkanlar’da yürütülecek faaliyetlere, eğitime kadar birçok konuyu ele almaya çalıştıkları ifade eden Vali Sezer; “basın bizim için önemli. Gören gözümüz, duyan kulağımız. Dolayısıyla bu açıdan da sizlerin de değerlendirmeleri çok önemli, çok faydalı oldu. Sohbet havasında geçti”dedi.

Selimiye Camii'nin restorasyonu hakkında açıklama yapan vali Sezer “çalışmaları çok önemli bir yol kat edilmiş durumda. 3 tane minaresi tamamlanmış, bir minaresi ile ilgili de onda da çok az bir çalışma yapılacağı için sona bırakılmış. İçeride de bu kalem işleri dahil olmak üzere diğer bütün çalışmalar hızlı bir şekilde yürüyor. Bir diğer çalışmamızda Osmanlı sarayının ihyası ile ilgili olarak orada da arkadaşlarımız arkeolojik çalışmaları yürütüyorlar. Oradaki sarayın sur alanları ve diğer yapıların ortaya çıkartılması ve restorasyonu ile ilgili çalışmalar milli saraylarımız bünyesinde çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Gerçekten de ben ilk gezdiğim zaman çok heyecan duydum. Türkiye'de de örneği olmayan bir alan bu Osmanlı saray alanı. Selimiye'yi biliyoruz ama Osmanlı sarayının ortaya çıkartılacak olması hem gezi hem de turizme kazandırılacak olması gerçekten Edirne açısından çok önemli. Bunu da burada belirtmek isterim.”dedi.

Kırklareli'de meydana gelen sel felaketine ilişkin de açıklamada bulunan Vali Yunus Sezer “ daha önceden AFAD Başkanlığı tarafından bölgeler için sarı uyarı verilmişti. Özellikle İğneada kısmında önemli bir afet meydana geldi ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var.Arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Buradan da Edirne'den de biz destek gönderdik. İl müdürümüzü de oradaki faaliyetlere arama kurtarma çalışmalarına görevlendirdik”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30