banner78
banner25

Vali Kırbıyık tarihe not düştü!


Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık Selimiye camisinin ana kubbesine yerleştirilmesine başlanan alemin ahşap kısmına restorasyon anısına isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.

Tarihinin en kapsamlı restorasyonu yapılan Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisinde kurşun kaplama çalışmalarının ardından ana kubbeye alem yerleştirilmeye başlandı.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ta bu önemli tarihe şahitlik etmek adına ana kubbeye çıkarak alemin yerleştirilme çalışmalarını izleyerek restorasyon anısına isminin yazılı olduğu plakayı ahşap kısma vidaladı.

Vali Kırbıyık, "Selimiyenin kubbesinde alem bölümümün yerleştirilmesi sırasında bizde arkadaşlarımıza şahitlik ettik. Bu bizim içinde hayatımızda gururla yad edebileceğimiz onurla hatırlayacağımız güzel bir anı oldu. Bu kubbede dönemin valisi olarak benimde ismim bulunacak. Bu benim için çocuklarıma torunlarıma bırakabileceğim en büyük miras oldu bunun için Allah şükrediyorum.

Gerek bu muhteşem eserin Edirne'ye kazandıran başta Sultan 2. Selim’e, Mimar Sinan’a ve bu caminin yapımında emek sarfeden tüm geçmişlerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Hepsini şükranla yad ediyoruz. Yine caminin aslına uygun bir şekilde restore edilmesine katkı sunan Bakanlık yetkililerimize, Vakıflar Genel Müdürlüğümüze, koruma kurulumuza, restorasyon firmasına ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda aslına uygun bir şekilde restorasyon çalışmaları tamamlanıp camimizi tekrar halkımızın ibadetine, gezip görmelerine açacağız. O günü sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30