banner137
banner25

Vali Kırbıyık "Meslek hayatım boyunca sadece baktığım nokta hukuk kurallarının üstünlüğüdür!"

Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık Saros körfezi içinde bulunan ve kıyıya yakın yerlerde bulunan yasak yapılaşmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Edirneli iş insanı Mustafa Altunhan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ve sonrasında düzenlediği basın toplantılarına ilişkin açıklamarda bulunan Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık “en çok videoyu çekenin, en çok basın açıklaması yapanın haklı olduğu bir düzende yaşamıyoruz”diyerek tepki gösterdi.

İş insanı Mustafa Altunhan’ın geçtiğimiz ay sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı kaçak villalarla ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine açıklama yapan Vali Kırbıyık “Videolar çekiliyor, basın toplantıları yapılıyor. Burası bir hukuk devleti. Buranın kuralları hukuk nizamı içerisinde belirlenmiş durumda. En çok videoyu çekenin, en çok basın açıklaması yapanın haklı olduğu bir düzende yaşamıyoruz. Hukuksal açıdan herkesin uymak durumunda olduğu kurallar belirlenmiş durumda. Şimdi bir tartışma var, ya da bir ifade var. 2 tane ultra lüks villa var, şöyle oldu, böyle oldu. Ona müdahale edildi, buna müdahale edilmedi. Bu iddianın sahibi de biliyor ki o 2 villa Edirne ilinin sınırları içerisinde değil, Çanakkale ili sınırları içerisinde. Yani Çanakkale ilinin tartışmasını Çanakkale ilinde yapabilir. Edirne ilinde yapması ne ahlakidir, ne de vicdanidir, ne de doğrudur”dedi.

Saros körfezinde bir çok alanda denetiler yapıldığını söz konusu yapı üzerinde deneti yapıldığı gibi iddiayı ortaya atan iş insanı Mustafa Altunhan’ın yerleri hakkında da tüm yerlerde olduğu gibi inceleme yapıldığını belirten Vali Kırbıyık “ Saros'taki işletmelerle ilgili birçok noktada denetim yaptık ve devam ediyoruz. Herkes buradaki kurallara uyacak. Yapılan denetimlerde 5 yerde kıyıyı bozduğu tespit edilmiş. Yani burada basit bir şeyden bahsetmiyoruz. Kıyıyı bozmaktan bahsediyoruz ve bu kullanım izin belgelerinde eksiklikler olduğunu görüyoruz. İşletme ruhsatlarında eksiklikler görüyoruz. Bunların giderilmesi ile ilgili tutanaklar tutuyoruz, kendisine tebliğ ediyoruz, cezai işlem gerekiyorsa cezai işlem uyguluyoruz ve hukuk çerçevesinde devam ediyor” diyerek “Yani hukuk çerçevesinde devam eden işlemlerle ilgili idarenin her türlü işlem ve eylemi yargı denetimine tabidir. Yargıya başvurabilir. Eylemlerimiz ile ilgili bir hata varsa işlemlerimiz ile ilgili bir hata varsa idari yargı gerekli kararı verir. Biz de ona uyarız. Ama onun ötesinde sürekli bir karmaşa yaratmanın, sürekli bir bağırış, çağırış yaratmanın ne bu kişiye, ne de bir başka kişiye faydası var. Olmayacak da. Meslek hayatım boyunca sadece baktığım nokta hukuk kurallarının üstünlüğüdür. Burada da ne kadar video çekilirse çekilsin, ne kadar açıklama yapılırsa yapılsın bakacağımız tek konu hukuksal karşılığıdır. Hukuksal anlamda her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakları vardır. Beyefendinin de hakları vardır. O haklarını koruyacağız ama hukuk dışında bir eylemi varsa ona da gerekli yaptırımlarda bulunacağız.Bu iş bu kadar basit ve bu mecrada da yürüyor. Bunun da başka yürütülecek bir tarafı yok”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30