banner78
banner25

Vali Kırbıyık göreve başladı!

Edirne Valiliği görevine yayımlanan Kararname ile atanan Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık ilk Valilği  olan Edirne'de bugün itibari ile göreve başldı.Düzenelen nkarşılam töresni sonrasında açıklama yapan Vali Kırbıyık" 2022/209 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım Edirne Valiliği görevine 20.05.2022 tarihinde başlamış bulunmaktayım. Bu vesile ile öncelikle hepinizi saygı, sevgi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı, kadim başkent, Cumhuriyetimizin kahraman şehri Edirne’mizde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bizi bu göreve lâyık gören ve bu güzel kente, kentin sahip olduğu tüm değerlere ve saygı değer insanlarına hizmet etme fırsatını veren Sayın Cumhurbaşkanımız'a ve Sayın İçişleri Bakanımız'a şükranlarımı sunuyorum. Yine bugüne kadar Edirne’ye hizmeti geçen tüm devlet erkanına, milletvekillerimize, valilerimiz başta olmak üzere her kademedeki bürokratlara, STK’lara, gerçek ve tüzel kişilere gönülden teşekkür ediyorum.Bizler yüce bir milletin, büyük bir devletin ve şanlı bir tarihin mensuplarıyız. Devletimize, milletimize ve tarihimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışmak hepimizin en temel görevlerindendir. Biz de Edirne Valisi olarak çalıştığımız süre ne kadar olursa olsun bu gerçeğin bilincinde olacağız.

Görevde bulunacağımız süre içinde Edirne’ye en iyi şekilde hizmet etmeyi temel ilke olarak benimseyeceğiz. Bunun için öncelikle ilimizi en kısa sürede tanımaya, onu bütün yönleriyle değerlendirmeye çalışacağız. Yönetim anlayışımız her zaman adil, şeffaf, hesap verebilir, verimli ve etkili bir yönetim şekli olacaktır. Her zaman halkımızın sorunlarına açık, çözüm odaklı ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir çalışma modelini uygulayacağız. Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye başvuracak, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağız. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız uyum ve hizmet birliği içinde hızlı, vatandaşı her zaman önceleyen bir anlayışla çalışmalarını sürdürecektir.

Özellikle devletin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan şehit aileleri ve gazilerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz-yetim çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bir arada olmaya özen göstereceğiz. Ecdat yadigarı Edirne’mizin ekonomik, sosyal, kültürel, sportif, çevresel ve turistik bütün değerlerine sahip çıkmak, bu değerleri korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Kamu hizmetlerinin vatandaşımıza en sağlıklı şekilde ulaştırılması, toplumdaki dezavantajlı kesimlere öncelikle ulaşılması temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu çerçevede devletimizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde ve yanında olduğunu hissettirmek görevimizdir.

Atanmış değil adanmış bir anlayışla çalışacağız. Gelişim ve gelişim için değişim içinde olacağız. En önemli hazinelerimizden olan tarihimize ve kültürümüze sahip çıkacağız. Her vatandaşımızın yüreğine dokunmaya çalışacağız.Bu çalışmalarımız sırasında, siz değerli hemşerilerim başta olmak üzere milletvekillerimizin, tüm siyasi parti temsilcilerimizin, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının, oda ve meslek kuruluşlarının, toplumun diğer bütün kesimlerinin ve kamuoyu adına denetim ve bilgilendirme görevi üstlenen saygıdeğer basın mensuplarımızın desteklerini, katkılarını, tecrübe ve bilgilerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle ve gönül birlikteliğimizin daim olması dileğiyle tüm Edirneli hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30