banner78
banner25

Vali Kırbıyık; Edirne'deki yurt durumlarını görüştü!

2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesi üniversite öğrencilerinin konaklayacağı yurtların durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı Vali H. Kürşat Kırbıyık Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Edirne genelinde 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesinde yurt kontenjanları, kayıt döneminde ve öncesinde yapılacak çalışmalar, bu konuda takvimin sağlıklı işletilerek öğrencilerin mağdur olmaması için hayata geçirilecek tedbirler görüşüldü. Toplantıda bir sunum yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak; 2022-2023 eğitim öğretim yılı için Trakya Üniversitesi öğrenci kontenjanının 8.812 kişi olduğu ve geçen yıllara kıyasla bir ön değerlendirme yapıldığında 7.294 öğrencimizin KYK yurtlarına kayıt yaptırmalarını beklediklerini ve gelen talebi karşılayabileceklerini belirtti.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali H. Kürşat Kırbıyık; “Bu yıl üniversitelerde taban puanların kaldırılması ile birlikte kontenjanların dolacağına dair bir değerlendirmemiz var. Dolayısıyla gelecek öğrenci sayımızda bir artış bekliyoruz. Bu sebeple, öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması için tüm kurumlar olarak hazırlıklarımızı tamamlamış olmamız gerekiyor. Kontenjan planlamamızı ve dağılımını sağlıklı yapmalıyız. Öğrencilerimizi mağdur etmemek için kayıt takvimini iyi yönetmeli, çalışmalarımızda, zamanlamalara dikkat etmeliyiz. Devlet olarak iyi organize olmalı, mevcut tüm başvuruları karşılayabilmeliyiz. Özellikle kayıt döneminin ilk günlerinde ihtiyaç duyulabileceğini öngörerek tüm misafirhanelerimizi hazır bulunduralım. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da konu ile hazırlıklarını tamamlamış olsun ki hiçbir öğrenci kardeşimizi mağdur etmeyelim. Yeni kayıt döneminde ilimize gelecek olan öğrencilerimize şimdiden hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum”

Toplantıya Vali H. Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Ali Uysal, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Emniyet Md. V. Zeki Ağsakal, DSİ 11. Bölge Md. Temsilcisi Mesut Yalın, SYDV Md. V. Tezcan Fidan ile Gençlik ve Spor İl Md. Selim Ak katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30