banner78
banner25

Vali Kırbıyık "bu riskin kalkmadığını silzer de bizler de biliyoruz
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Meriç-Ergene Havzası Taşkın Risk Yönetim Planının Hazırlanması İçin Teknik Yardım Projesi Kapsamında Düzenlenen Havza Açılış Toplantısına Katıldı.

Vali Kırbıyık toplantının açılış konuşmasında, modern dünyada öncelikle bir hedefe varmak veya riski bertaraf etmek için mevcut durum analizinin çok sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Edirne'nin taşkınlardan korunması için yapılan Kanal Edirne'nin kent açısından önemli bir proje olduğuna dikkati çeken Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, şöyle devam etti:
"Edirne merkezi açısından belki risk düzeyimizi mümkün olduğunca en alt seviyeye indirmişiz. Ancak tüm risk kalktı mı dersek, bu riskin kalkmadığını sizler de bizler de biliyoruz. Yine ilimiz genelinde Meriç Havzası'nın takip ettiği güzergah boyunca da benzer şekilde riskin bulunduğunu görüyoruz. Bölgemizde maalesef geçtiğimiz yıl da dahil olmak üzere can kayıpları yaşanan taşkınlarla karşı karşıya kaldık. Taşkınlar bir yandan mal güvenliğini tehdit ediyor. Tarımsal ürünler başta olmak üzere vatandaşımızın eviyle, iş yeriyle ilgili tehditler oluşturuyor. Bir yandan da ekolojik bir zarar ortaya koyuyor."

Vali H. Kürşat Kırbıyık, "Proje kapsamında yapılacak taşkın riski ön değerlendirme, saha çalışmaları, taşkın tehlike ve taşkın risk haritaları bizim açımızdan bir rehber niteliğinde olacaktır."

Edirne Valiliği öncülüğünde yapılan "Üç Nehir Bir Şehir "projesine de değinen Vali Kırbıyık, şunları kaydetti:
"Edirne'nin belki çevresini değiştirecek geleceğine katkı sunacak vizyon projelerden bir tanesi. Aslında Meriç için şunu da diyebiliriz. 'Üç ülke bir nehir' olarak da değerlendirebiliriz. Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'yi ilgilendiren bir nehirden bahsediyoruz. Bu nehrin sunduğu imkanlar ve oluşturdukları riskleri de hep birlikte planlamamız gerekiyor. Burada bölgesel anlamda, uluslararası alandaki iş birliğinin de son derece önemli olduğunu görüyoruz."

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, Proje Direktörü Rifat Ünal Sayman ve kurum müdürleri de katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30