banner137
banner25

Vali Kırbıyık "2023 yılında daha fazla hizmet edeceğiz!"
Vali H. Kürşat Kırbıyık, İl Genel Meclisi 2023 Yılı İlk Toplantısına Katıldı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ve meclis üyeleri tarafından karşılanmasının ardından 2023 yılının ilk İl Genel Meclisi toplantısı için toplantı salonuna geçti.

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Vali Kırbıyık; “Değerli genel meclis üyelerimiz sizlerle 2023 yılının ilk toplantısını burada gerçekleştiriyoruz. Biz de bu vesileyle burada olmak istedik. Hem yeni yılınızı tebrik edelim hem yeni dönemde neler yapacağımızı hep birlikte istişare edelim istiyoruz. Biraz sonra yapacağımız bazı bilgilendirmeler olacak. Sizlerin bu konudaki önerilerini, tavsiyelerini, beklentilerini alacağız. 2022 yılı bizim açımızdan öncelik verdiğimiz hedeflere büyük oranda ulaştığımız bir yıl oldu. Hem programladığımız işlerin hepsini gerçekleştirdik hem bütçe disiplinine ilişkin önemli adımlar attık. Artık ayakları daha fazla yere basan, gelecek planlamasını çok daha sağlıklı yapabilir bir hale geldik. 2023 ile ilgili ilgili neler yapacağımızı zaten bütçede hep birlikte tartıştık. Kasım bütçesinde de Aralık ayında da yaptığımız konuşmalarda, görüşmelerde bunlar üzerinden geçmiştik. Programımızı ortaya çıkarttık. Tabii inşallah bu programın çok daha ötesinde bir yıl olacağını değerlendiriyoruz. 2022 yılında da baktığımızda sene başındaki bütçe gelirlerimizin çok daha ötesinde yaklaşık 280 milyonluk bir gelirle kapattık. Bu yıl için, 2023 yılında da öngördüğümüz gelirlerin daha da üstüne çıkacağımız, öngördüğümüz hedeflerin çok daha fazlasını yapacağımız bir yıl olacağını değerlendiriyorum. Burada tabii önemli olan karşılıklı o iş birliğini sağlayabilmek, karşılıklı görüş alışverişini sağlayabilmek. Birlikte çalışma kültürünü çok daha fazla sahaya yansıtabilmek. Biz bir yandan gerek kurullarımızdan gerek Kaymakamlıklarımızdan gerek saha incelemelerimizden sahadaki önceliklendirmeyi yapmaya çalışıyoruz. Bir yandan sizler zaten sürekli seçim bölgelerinizdesiniz. Oraların önceliklerini çok daha iyi tespit ediyorsunuz. Bu önceliklendirmeyi, kamu kaynakları çerçevesinde yapıp, 1. sıradaki iş dururken, 5., 10. sıradaki işe para harcamadan, doğru kaynakları doğru şekilde yöneterek en ideal çözümleri bulmamız lazım. En yüksek verimi, en yüksek hizmet akışını sağlamamız lazım. Bu yıl bizim açımızdan temel hedefimiz vites arttırma yılı olacak. 2023 yılında biraz daha vitesi arttırmamız lazım. Aslında iş sezonu olarak baktığımızda, yerel seçimlerin 2024 yılı mart ayında olacağını değerlendirirsek, iş sezonu açısından bu meclisin de son iş sezonu olacak gibi duruyor. Dolayısıyla bu sezonun en verimli şekilde geçirilmesi hem sizler açısından hem bizler açısından son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Toplantı 2023 yılı planlamaları ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30