banner78
banner25

Vali Duruer'den plaket tepkisi!
Edirne Valisi Hasan Duruer, Türkiye'de plaket enflasyonu yaşandığını belirterek, ''Kendi kendimize plaket vermenin bir manası yok'' dedi.
Edirne Valiliği ile Trakya Üniversitesi'nin desteği ile Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda ''Edirne Kitap fuarı'' açıldı. Burada konuşan Vali Duruer, Edirne'nin tarihi bir geçmişi olduğu gibi geleceğe de güvenle bakan bir şehir olduğunu söyledi.
Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının düşük olduğuna dikkati çeken Vali Duruer, ''Kitap fuarları Türkiye'de gerçekten önemli. Okuma konusunda çok güzel şeyler söyleniyor. İnancımız gereği ilk emri 'oku' olan bir toplumun bu kadar az okumasına da şaşırmıyor değilim. Maalesef okuma konusunda okulları bitirdikten sonra kitapların dahi yüzünü açmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Edirne'deki kültürel mirası korumanın en önemli vazifelerden olduğunu belirten Vali Duruer, şunları kaydetti:
''Edirne kültür ve sanat şehri olmak zorundadır. Kültür ve sanat ayağını biz valilik olarak oluşturmak niyetindeyiz. İlk defa içinde bulunduğumuz eseri (Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı) üniversitenin kültür merkezi olarak tahsisine yardımcı olduk. İstiyoruz ki burası panellerle, konferanslarla, kongrelerle ve fuayesiyle Edirne'nin hizmetinde olsun. Öte yandan, Yeni Saray'ın mutfak bölümünü Kırkpınar Müzesi yapmak istiyoruz. Ayrıca, Edirne'nin en önemli eksiklerinden bir tanesi de maalesef sahip çıkamadığımız dünya çapında bir heykeltıraş olan Koman'ın evini, 'Koman Müzesi' yapmak istiyoruz.
Rahmetli ordinaryüs profesör Süheyl Ünver'in güzel bir sözü var, (her şey biter, Edirne bitmez) diyor. Hakikaten Edirne'ye sahip çıkan çok insan var. Elimizde çok sayıda belge, doküman ve Edirne hakkında yazılmış çok sayıda eser var bunları bir kütüphane olarak toplama niyetindeyiz.''
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise kitap fuarının insana kültür ve medeniyeti hatıralattığını söyledi. Edirne'de kültür etkinlikleri düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu belirten Yörük, Edirne'nin kültürünün de bu tür etkinliklerle devam edeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından fuarı destekleyenlerle katılımcılara plaketleri verildi.

-''Sen siye söyle, sen siye dinle''-

Kendisine de plaket verilen Vali Duruer, kürsüye tekrar geçerek ödüllerin, plaketlerin hak edenlere verilmesi gerektiğini söyledi.
''Plaket enflasyonu'' yaşandığını söylemekte sakınca görmediğini belirten Vali Duruer, ''Herkes birbirini ağırlıyor Urfa'da bir tabir vardır, (sen siye söyle, sen siye dinle) derler. Kendi kendimize plaket vermenin bir manası yok. Plaket enflasyonu olduğunu söylemekte de bir behis görmüyorum'' diye konuştu.
Daha sonra katılımcılar fuarı gezdi.
Aralarında CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Henri Benazuz'un da bulunduğu 39 yazar ve 32 yayın evinin yer aldığı fuar 17 Ekim Çarşamba gününe kadar açık kalacak.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30