banner137
banner25

Vali Duruer Yambol’dan döndü!
Edirne Valisi Hasan Duruer Bulgaristan'ın Yambol kentini günübirlik ziyaret ederek resmi temaslarda bulundu.
Yambol Valisi Dimitır İvanov ve Yambol Belediye Başkanı Georgi Slavov'u ziyaret eden Vali Duruer, iki ülke arasında yapılabilecek iş birlikleri ve yürütülebilecek ortak projelerin ilişkilere daha da katkı sağlayacağını belirtti.
İş birliklerine açık olunduğunu ifade eden Vali Duruer, ''Her şeyden önce bizim kapılarımız açık. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz. Spor, kültür ve sanat alanlarında karşılıklı vatandaşlarımızın gidip gelmeleri çok önemli. Ancak giriş ve çıkışlarda en büyük sorun Bulgaristan'ın Türkiye'ye uyguladığı vize'' dedi.
Vali Duruer, Yambol Belediye Meclisince Ermeni iddialarını tanıyan kararının iptal edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yambol Valisi İvanov ve Yambol Belediye Başkanı Slavov'a teşekkür etti.
Vali Duruer ve beraberindeki heyet, resmi temasların ardından Yambol da bulunan Eski Cami ve kapalı olan bedesteni ziyaret etti.
Cami ziyaretinde Bölge Müftüsü Akif Akifov ve cami cemati ile bir araya gelerek bilgi alan Vali Duruer, Yambol'a bir mescit yapılması konusunda gerekli desteği vereceğini ifade etti ve cami içindeki duvarlara işlemeler yapılması yönünde Bulgaristan makamlarından gerekli izinlerin alınması durumunda Edirne’den gönderilecek bir ekip tarafından duvarların komple elden geçirilebileceğinin sözünü verdi.
Yambol'da elektrikli küçük plastik parçalar üretimi yapan Türk firması Elopar tesislerini gezen Edirne Valisi Duruer ve beraberindeki heyet, Elhovo Belediye Başkanı Petar Kirov'u ziyaret etti.
Vali Duruer'e Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necdet Bayırlı, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı ve Valilik Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı eşlik etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30