banner78
banner25

Vali Canalp "benim esas mesleğim Valilik değil,kalıpçılık ve marangozluktur!"

Edirne Valiliği Meriç nehrinin kumu ile Lalapaşa’nın çimentosunu harmanlayıp kilit taş üretim tesisini Edirne’ye kazandırdı.

Meriç nehri kenarı Kazanova mevkiinde bulunan alanda kurulan kilit taş üretim tesisinde üretilecek kilit taşlar ile hem üretim maliyetleri yarı yarıya inmiş olacak hemde köylerde ve ihtiyaç duyulan yerlerde kilit taş döşeme işi daha seri bir şekilde yapılmış olacak.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen tören sonrasında kilit taş üretim tesisi Vali Canalp ve beraberindekilerin startı ile ilk üretimini yapmış oldu.Vali Canalp burada “benim esas mesleğim Valilik değil,kalıpçılık ve marangozluktur.Dolayısıyla kendim de burada ucuz iş gücü olarak tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili konularda bizzat çalışacağım.Kendi emeğimi ve ustalığımı da bu alanda kullanacağım”dedi.

Tesis açılışı öncesinde teknik bilgi vererek tesisin işleyiş kapasitesini anlatan Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan saatte 90 metre küp hazır beton üretimi yapılabildiğini ve 8 saatlik üretimde günlük bin metre kare, bir günlük üretimde ise 3 bin metre kare kilit taş üretimi yapabileceğini kaydetti.

Edirne Nakliyat Madencilik A.Ş. ile Kamu Sivil İş Birliği arasında yapılan protokolle kurulan şirket üzerinden yapılacak çalışma ile şantiye alanı içerisinde kilit taş üretim tesisi,ahşap işleme atölyesi ve hazır beton tesisi faaliyet gösterecek.

Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal ise yaptığı konuşmada üretime başlayan bu tesis ile Edirne’nin köylerinden kasabalarına kadar birçok yerin kilit taş döşeme işinin düşük maliyetle yapılabileceğini kaydetti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise açılışını yapacakları tesisin bir beton tesisi olduğunu ancak birey olarak betonu sevmediğini belirttiği konuşmasında “ben betonu sevmiyorum ve hoşlanmıyorum. Ancak sevmediğim be hoşlanmadığım betonun,bir zaruret olduğunu da kabul ediyorum.Bugün dünyada kurmuş olduğumu bu medeniyetin,her alanında ve her yerde betonla beraber yaşamak gibi bir zorunlulukla karşı karşıyayız.Ama eğer siz tutarda kentleri betonla boğarsanız bu farklı bir durumdur.Ama betonuda makul ve mantıklı şekilde bizim açımızdan da gerçekten bir zaruret.Hangi işi yaparsak yapalım,hangi projeyi yürütmeye çalışırsak çalışalım, eninde sonunda mutlaka ama mutlaka beton kullanmak gerekiyor”diyerek Meriç nehrinin bereketli suyunu sadece tarımsal alanda kullanmak değil beraberinde gelen kumları da kullanmanın bereketin bir parçası olduğunu söyledi.

Santralin açılışının yapıldığı kum ocağının İstanbul'un da kum ihtiyacını birçok anlamda karşıladığını kaydeden Vali Canalp, "Kum ocağı aynı zamanda kurulmuş olan beton üretim tesisi ile de farklı bir fonksiyonu yerine getirecek. İhtiyaç duyduğumuz betonu neredeyse yarı fiyatıyla üreteceğiz. Sadece betonda değil, burada kilitli parke taşı üretim tesisini de kazandırmış olacağız. Edirne’mizin tüm idari birimlerinin parke taşı ihtiyacını da buradaki tesiste yarı fiyatına yapacağız. Meriç’in kumları, Lalapaşa’nın toprağından üretilen çimento ile işlenecek ve parke taşına dönüşecek. O parke taşı da 253 köyümüzde, köylülerin ayağını tozdan, çamurdan kurtaracak.”ifadelerini kullandı.

Vali Canalp söz konusu şirketin 7 yıl önce kurulduğunu ancak her hangi bir faaliyetinin olmadığını da belirterek, bu projeyle şirkete bir hareketlilik verildiğini kaydetti.

Açılışın ardından Vali Canalp ve protokol üyeleri kontrol odasında düğmeye basarak üretimi başlattı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30