banner78
banner25

Vali Canalp; 8 Nisan Dünya Romanlar günü nedeniyle mesaj yayımladı!

Vali Canalp yayımladığı mesajda; "8 Nisan 1971 tarihinde farklı ülkelerden gelen Roman delegelerin katılımıyla toplanan Dünya Roman Kongresinde, ayrımcılıkla mücadelede işbirliğini teşvik eden kararlar alınmış ve Uluslararası Roman Komitesi resmiyet kazanmıştır.

Ülkemizde bugün, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Roman sorunlarının tartışıldığı, korunmasına yönelik görüşlerin ortaya atıldığı bir gün olarak kabul edilen 8 Nisan Gününün; başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları olmak üzere; Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla ülkemizde de “Romanlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

İlimizde roman vatandaşların sorunları ve çözüm çalışmaları, en üst düzeyde ele alınmış ve bu konuda birçok proje hayata geçirilmiştir. 22.07.2019 tarihinde Edirne İli Roman Stratejik Eylem Planı uygulamaya konularak konu ile ilgili çalıştaylar düzenlenmiş, oluşturulan izleme ve değerlendirme komisyonlarınca tespit ve değerlendirmeler yapılmıştır. Tüm bu çalışmalar sonucu hazırlanan projeler hızla hayata geçirilmiş, ilgili tüm kurumlarımızın işbirliği ile eğitimden sağlığa, meslek edindirme kurslarından sosyal desteklere kadar birçok çalışma ve proje uygulamaya konulmuştur.

Özellikle öğrencilerimizin okul devamsızlığının önüne geçilmesine yönelik “Geleceğim Okulda”, “Veli Akademileri”, “Okulum İçin Mahallem İçin Seferber” “Okuluma Geldim, Ödülümü Aldım” projelerinin yanında; istihdam garantili kurslar açılması, iş ve meslek danışmanlığı programlarının uygulanması, gelir getirici faaliyetlere yönelik kurslar açılması, yerinde iyileştirme çalışmaları ve sosyal yaşam merkezlerinin kurulması, mesleki eğitim seviyesinin ve kalitesinin arttırılması gibi birçok çalışma hayata geçirildi.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarih boyunca milletimizin ayrılmaz bir parçası, renkli kültürleri ile en önemli kültür zenginliğimiz olan Roman Vatandaşlarımızın “8 Nisan Romanlar Günü”nü kutluyorum"denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30