banner78
banner25

Uyuz vakalarında artış!

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu Edirne’de uyuz vakalarının arttığını ve hayvanlarda görülmediği kadar insanlarda görüldüğünü belirtti.

Son günlerde gündeme gelen ve vatandaşlar arasında da vakaların artması ile dikkatleri üzerine çeken konusunda uzman kişiler, uyuz konusunda açıklamalar yaparken, dikkat çeken bir açıklamada Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu’ndan geldi ve vakaların artmasında ki en önemli etkenin yurt dışından gelen kişilerin sayısındaki artış ve diğer etkenlerin etkisi olabileceği ifade edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Oda başkanı Polat Türkoğlu konuyla alakalı bir araştırmada bulunduklarını ve durumun iç açıcı olmadığını söyleyerek “Durum gerçekten hiç iç açıcı değilmiş. Eski dönemlere göre, yani bundan birkaç sene öncesine göre vakalarda üç dört kat artış olduğunu söylüyor yetkililer. Bizim açımızdan veteriner hekimlik açısından baktığımız zaman veteriner hekim arkadaşlarımızla görüştük, onlar sayının bu denli arttığını söylemiyorlar. Hayvanlarda uyuz vakalarında ciddi bir artış yok. Bu bizim açımızdan sevindirici bir durum. En azından bölgemizdeki hekim arkadaşların ne kadar özverili ve daha aktif olarak çalıştıklarını gösteriyor”diyerek insanlar arasında yayılımın çok fazla olduğunu, hayvanlardan insanlara geçen bir durumun olmadığını söyledi.

“İnsandan insana bir bulaş var” diyen Türkoğlu “bunun bir çok sebebi olabilir. Ciddi bir turist akımımız var şehrimize. Bununla alakalı bir süreç olabilir. Kovid-19 döneminde insanların eve kapanması ile alakalı ve aile içi bulaşların çok hızlı olmasıyla alakalı olabilir”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30