banner78
banner25

Üstev “yarın hızlı tren geldiğinde bizi burada tutmazlar!”

Edirne Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fikret Üstev, 14 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini, hafta sonu yapılacak genel kurulda bırakma kararı aldı.

Yaklaşık 60 yıldır saraçlık mesleğini sürdüren ve Edirne’de sevilen bir kişiliğe sahip olan namı diğer brandacı Fikret Üstev çok sevdiği,değer verdiği bir kişinin sözünden dolayı sanayi sitesi kooperatif başkanlığını bırakacağını ve yeniden aday olmayacağını söyledi.

Edirne Yeni Sanayi Sitesi’nin en eski brandacı ustalarından Fikret Üstev, 14 yıldır sürdürdüğü kooperatif başkanlığı görevini, hafta sonu yapılacak genel kurulda bırakacağını açıkladı.Üstev,“2007 yılında başkanlığı aldım. Aralıksız 14 sene başkanlık yaptım. En son genel kurulumuzda seçim bittikten sonra yemek yediğimiz sırada bir esnaf arkadaşımız “birileri oturmuş koltuğa, sanki babadan oğla” gibi sözler söyledi. Ben daha orada bunun son seçimim olduğunu, bir dahaki genel kurulda kendilerine başkan aramalarını söyledim. Ve o sözümün arkasındayım. Israr ettiler bırakmamam yönünde. O söz üzerine, demek ki yanımda olduğunu bildiğim, bana sürekli gelen bir kişinin bu şekilde konuşmasının üzerine başka bir şey söylemeye gerek yok. O bakımdan bir dahaki seçimlerde kendinize aday arayın dedim ve bırakma kararı aldım. Bu seçimde de iki aday çıkacağını öğrendim.Ben belediye ile olsun, bürokraside koordineli güzel bir şekilde çalışıyorduk. Herhangi bir sıkıntı yoktu. Sanayi dediğimiz zaman arkadaşlar birim olarak bize öncelik tanırlardı” dedi.

Üstev, görev yaptığı süre içinde belediye ve bürokrasi ile esnafın talepleri doğrultusunda iyi çalıştıklarını, herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyleyerek, yeni gelecek yönetimden üçüncü bir sanayi için girişimde bulunmalarını talep etti.Üstev, “ 14 yılda geldiğimiz yer, bozuk yollarımızı ne zaman söylediysek yaptılar. Burada belediye ile koordineli çalışmamız önemliydi. Kanalizasyon işi, su patlağında ne zaman telefon ettiysek kırmadılar.

Bundan sonra gelecek arkadaşlara önerim, biz bir yere kadar getirdik sanayimizi. Hatta Kestanelik’te sanayi yapılmasını istiyordum. Sanayi bize yetmiyor, sanayiyi mutlaka bir yere taşımamız lazım.Sanayinin acil çözüm bekleyen sorunu, yollar daraldı artık. Bu yükü sanayimiz kaldırmıyor. Kim gelecekse gelsin bu sanayi buradan kalkması lazım. Yarın öbür gün hızlı tren geldiğinde bizi burada tutmazlar. Biz önceden tedbirimizi alırsak iyi olur. Üçüncü bir sanayiye acilen ihtiyaç var. Arkadaşlar çırak yetişmiyor diyor, kiralık dükkan yok. Adam dükkan açmak istese yok. Belediye başkanı Haziran ayında yıkamacıları sanayiden çıkaracağını söylemişti ama maalesef olmadı” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30