banner137
banner25

Üstad'a plaket!
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği'nce, ''Tava Ciğer Marşı''nın yazarı emekli müzik öğretmeni Beyazıt Sansı'ya plaket verildi.
Alipaşa Ortakapı Caddesi'ndeki bir restoranda Sansı ile bir araya gelen Dernek Başkanı Bahri Dinar, burada yaptığı konuşmada, Sansı'nın yazdığı marşın, tava ciğerin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.
Sansı'nın marşa, Edirne'nin ve şanlı Türk tarihinin ruhunu kattığını belirten Dinar, ''Bizler de onun sayesinde tava ciğeri dünyaya tanıttık. Hocamıza teşekkür ediyor, ondan Edirne'yi tanıtacak yeni marşlar yazmasını bekliyoruz'' dedi.
Sansı da Edirne'yi sevdiğini dile getirerek, tava ciğerin yanı sıra Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediyesi, Edirne'deki vakıf eserleri ve Trakya Birlik için marşlar yazdığını ifade etti.
Edirne'den kısa bir süre için ayrılacağını belirten Sansı, ''Ayrılık ne kadar uzun sürer bilmiyorum ama gözüm, gönlüm hep burada olacak. Vefasından ötürü Bahri Dinar'a teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Dinar, Sansı'ya davul ve zurna eşliğinde teşekkür plaketi verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30