banner78
banner25

Üreticiler İba'ya teşekkür etti!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın çeltik üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çeltik fiyatlarında güncelleme yapması İpsala’daki çeltik üreticilerinin yüzünü güldürdü. İpsala Çeltik Üreticileri Birliği başkanı ve üyeleri, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. İba’ya çeltik alım fiyatının arttırılması konusunda verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Birlik Başkanı Sedat Balcılar, yetiştirdikleri üründen hediye etti.

Türkiye'nin çeltik ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Edirne'de, üreticilerin depolarında kalan çeltiklerini Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) şubelerine getirmeye başlamasının umut verici olduğunu söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba; “üreticiler salgın döneminde ellerinde kalan ürünlerini TMO’ya getirmeye başladı. Bölgemizdeki üreticilerimizle görüşmeler yaptık. Mutlu ve umutlu olduklarını ifade ettiler. Çiftçilerimiz için elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız. Her zaman olduğu gibi salgın sürecinde de üretimin durmaması ve üreticilerimizin ayakta kalması adına çalışmalar yaptık. Çeltik üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Cumhurbaşkanımız da hemen talimat verdi ve Toprak Mahsulleri Ofisi çeltik fiyatlarında ara fiyat güncellemesi yaptı. Şimdi de TMO alıma başladığı için hem çiftçilerimiz hem de biz mutlu olduk” ifadelerine yer verdi.

TMO’nun fiyatları arttırmasının piyasayı düzenlemeye katkı sağlayacağını söyleyen İba, “Tüketim olmadığı için bu dönemde büyük sıkıntılar yaşandı. Kovid-19 salgını nedeniyle lokanta, otel gibi işletmeler de pirinç almadı. TMO’nun alıma başlaması üreticilerimiz için umut verici oldu. Cumhurbaşkanımıza bu imkânı sağladığı için tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz ” dedi.
“Çeltik üreticilerinin sesi olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz”
TMO çeltik üretimine başladığını ve sabah gidip ziyaret ettiklerini aktaran İpsala Çeltik Üreticileri Başkanı Sedat Balcılar; “Çiftçilerimizin ürünleri Kovid-19 salgını nedeniyle aylardır elinde kalmıştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda TMO hem fiyat güncellemesini yaptı hem de ürün alımına başladı. Bundan dolayı mutluyuz. Çeltik üreticilerinin sesi olan ve bizlere destek olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya ve Milletvekilimiz Fatma Aksal’a teşekkür ederiz” dedi. 

Üretim aşamasında ve yaşadıkları sıkıntıların çözüm noktasında AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın desteğini gördüklerini aktaran İpsala Çeltik Üreticileri Başkanı Sedat Balcılar, yaşanan sıkıntıları Cumhurbaşkanı’na iletmesi sonucu üreticilerin önünün açıldığını vurguladı.
Çiftçilere ve ihtiyaç sahiplerine her zaman el uzatarak destek, garibanın temsilcisi olan ve can katan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi ilettiklerini dile getiren Balcılar; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi İpsala’da da lisanslı depoculukta alımların başlaması bizleri memnun etti. Üreticilerimiz elinde olan ürünlerini yavaş yavaş taşımaya başladılar. Ürettiğimiz ürünler boşa gitmedi ve üreticinin önü açıldı. Yeni yıl üretimi için artık araziye çıkacağız. Gübre mazot gibi ihtiyaçlarımızı ürünlerimizi TMO’ya satarak karşılayabileceğiz ve üretimimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu yolda desteğini esirgemeyen tüm yetkililere teşekkür ederiz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30