banner137
banner25

Umurbey Mahallesi Halk Ekmek Büfesinin kaldırılmasına tepkili!

Edirne Belediyesi tarafından 4 ay önce vatandaşın ucuz ekmek satın alabilmesi için düşünülen Halk Ekmek Büfeleri kentte 7 ayrı nokta ve mahalleye konulurken Umurbey mahallesine konulan ve kaldırılan Halk Ekmek Büfesi’nin yeniden yerine konulması isteniyor.

Kaldırılma sebebi bilinmeyen ancak dar gelirli vatandaşların çoğunlukta olduğu mahalleden Halk Ekmek Büfesinin kaldırılmasına tepki gösteren Umurbey Mahalle muhtarı Turhan Özgünden sosyal medya hesabı üzerinden mahalle sakinlerini bilgilendirerek yeniden büfenin konulması için gerekli çalışmaları yaptığını belirtti.

Özgünden yaptığı paylaşımda “Mahallemize konulan Halk ekmek standının kaldırılmasından sonra yapmış olduğum tüm girişimlerim olumsuz sonuçlanmıştır.Mahallemizde dar gelirli vatandaşlarımızın ağırlıkta olması nedeniyle ülkemizde oluşan ekonomik krizinde etkisiyle alım gücü iyice azalan vatandaşlarıma en azından ekmeği ucuza alabilmeleri için mahalle muhtarınız olarak muhtarlığımda (kirasını kendim ödediğim )dükkanımda daha ucuza ekmek satışı yapmak için gerekli çalışmalara başladım en kısa zamanda sizlere ucuz ekmek alabilmenizi sağlayacağım”ifadelerini kullandı.

Belediye tarafından Kıyık , Küçükpazar, Yıldırım Beyazıt, Yeniimaret, Karaağaç, Çavuşbey Mahallesi ve Fırınlar Sırtı TOKİ'de hizmete başlayan sonrasında ise Ayşekadın Cami durağı önü, Hürriyet Meydanı gibi noktalara konulan Halk Ekmek Büfesinin ise neden Umurbey mahallesinden kaldırıldığı merak konusu oldu.Konulma amacının dar gelirliye ucuz ekmek sağlamak olduğu büfelerde böylesi bir hareketin farklı algılandığı, muhtarın ise defaten talep etmesine rağmen konulmamasının farklı yorumlara neden olduğu ifade edildi.

Mahallede yaşayan vatandaşlar konulan kabinin taep gördüğünü ancak kaldırılmasının büyük tepki topladığını ifade ederek "bildiğimiz kadarı ile belediye ucuz ekmek satmak için kabin koydu ancak kabin nedensiz bir şekilde kaldırıldı.Bizler geçimimizi zor sağlayan insalarız ve en çok bizim ihtiyacımız var. Acaba belediyemiz bakkaların tepkisini mi önemsedi?"şeklinde konuştular.  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30