banner78
banner25

Ukraynalı TIR sürücüleri endişeli!

Türkiye’nin Balkanlar’a açılan Kuzey Batı sınırı olan Hamzabeyli sınır kapısında bekleyen Ukrayna uyruklu TIR sürücülerinin endişeli bekleyişleri sürüyor.

Türkiye Ukrayna arasında nakliye işi yapan ve çoğunlukla Antalya,Ankara ve İstanbul bağlantılı yük taşıyan Ukrayna plakalı TIR sürücülerinin Hamzabeyli sınır kapısındaki bekleyişleri sürüyor.

Rusyan’nın Ukrayna topraklarında ki ilerlemesini araçlarında bulunan bilgisayar veya uydu alıcılarından merakla izleyen TIR sürücüleri bir an önce ülkelerine gitmek için bekliyorlar.

Oluşan uzun TIR kuyruklarında beklememeleri ve bir an önce gitmeleri için TIR sürücüleri sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımla duyarlılık göstererek sollama yapan Ukrayna plakalı araçlara izin verilemesi çağrısı yaptılar.

10 kilometreye varan TIR kuyruğunda bekleyen Ukrayna plakalı çok sayıda TIR sürücüsü ya paklarda bekliyor yada sollama yaparak kuyruğun ön sırasına geliyor.

Yaşanan gerilimi anlatan Ukrayna uyruklu TIR sürücüleri bir an önce evlerine gitmek ve kendilerini bekleyen ailelerine kavuşmayı istediklerini söylediler.

TIR sürücüsü Stephan Yordanov yaşan problemi takip ettiklerini ve bir an önce ülkesine gitmek istediğini belirterek “bir çocuğum ve ailem var.Kendileri ile haberleşiyorum ancak tehlikede olduklarını biliyorum.Antalya’dan aldığım yükü Ukrayna’ya götürüyorum”diyerek Romanya sınırının kapalı olmasından dolayı orada beklemek istediğini belirtti.

Araçlarında bekleyen bazı TIR sürücüleri ise korktukları gerekçesi ile konuşmaktan kaçınırken ülkelerinin işgal altında odluğunu ve işgal sonrası sorun yaşamaktan çekindikleri gerekçesi ile konuşmak istemediklerini belirttiler.

Bir başka TIR sürücüsü Yordan Kmchail’de eşi ve iki oğlunun kendisini beklediğini belirterek “Ukrayna’ya aldığım yükü bırakacağım.Ülkemde savaş var ve Rusya bu problemi yaratıyor. Rusya bir atak yaptı ve bu atağın sonuçları olacak.Korkuyoruz”dedi.

Türk TIR sürücüleri ise aynı işi yaptıkları arkadaşlarının sırada bekletilerek mağdur edildiklerini, bir an önce evrak ve bekleme sürelerinin azaltılarak ülkelerine döndürülmeleri için gerekli kolaylığın sağlanması gerektiğini belirterek “biz sollamalarına karşı değiliz.Bir an önce gitsinler”diyerek destek olunması gerektiğini kaydettiler.

TIR kuyruğunun 7. kilometresinde bekleyen Ukrayna uyruklu bir başka TIR sürücüsü Mikhail Krashmir Ukrayna’ya yükünü indireceğini ancak Romanya sınırının kapalı olduğunu bildiğini söyleyerek “benim iki torunum var.Burada sıramın gelmesini bekliyorum.TIR’cı arkadaşlarım solamama izin veriyor ancak yetkililer geri döndürüyor.Ben domates,salata taşıyorum.Ülkemizde bir kriz var ama bizde işimizi yapmak zorundayız.Ruslar Çernobil’i ele geçidiler ve ilerliyorlar.Putin problem birisi”dedi.

Türk TIR sürücüsü Nail Denkçi ise yetkililerin kuyrukta bekleyen Ukrayna uyruklu TIR sürücülerinin kuyrukta bekletilememesi gerektiğin belirterek “herkes duyarlı olsun ve elini taşın altına koysun.Biz vizemiz biteceği zaman sollama yapıyoruz.Ama bunların ülkesinde savaş var.Herkes duyarlı olsun”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30