banner137
banner25

Ucuz diye ezik domates arar hale gelindi

Edirne’de kurulan ve genelde yerel vatandaşların rağbet gösterdiği semt pazarları eski yoğunluğu kaybetti.

Yaşanan pahalılıktan dolayı vatandaşlar artık tezgahlardaki dizili maldan ziyade kasalar içindeki ezik domateslere ucuz olduğu için yönelmeye başladı.

Cep yakan fiyatların ana nedenlerinden birinin akaryakıta gelen zamlar olduğunu belirten pazarcı esnafı fiyatların geri gelmesinin zor olacağını, İstanbul haline mal almaya giden bir aracın aşağı yukarı mazot harcamasının 3 ila 5 bin TL arasında değiştiğini bununda fiyatlara yansıtıldığını belirttiler.

Edirne’de merkez pazaryerinde kurulan Pazartesi pazarında Patlıcan 25 lira, domates 20 lira, kabak 15 lira, patates 10 lira, kıvırcık marul tane 15 liradan satışa sunuluyor.

Vatandaşların tepki gösterdiği fiyatlar alım gücünü düşürürken, kasalar inden ezik domates arayan bir vatandaşın olması gelinen noktayı özetler durumdaydı.

Bazı vatandaşlar ise yaşanan pahalılıkla dalga geçerek “kim diyor pazarın cep yaktığını? Onu diyen gelsin buraya. Görsünler burasını. Bakın bakalım şu pazarda kaç kişi var? Buranın nüfusu kaç? Bu millete müstahak bu. Vallahi billahi 100 liradan aşağı yapmamaları lazım. Yemesin bu millet! Neden yemesin? Kan ağlıyor bu millet yine gidip oy veriyor”diyerek tepkisini gösterdiler.

Bazı esnaf ise Bulgaristan’dan gelenler olmasa Edirne esnafının durumunun vahim olduğunu belirterek “Allah’tan onlar var”dedi.

Nurten elma isimli bir bayan ise tezgahta 20 lira olan domatesin ezik olanların kasada daha ucuz olduğunu belirterek ezik domates tercih ettiğini ve bunları yemeklere kullandığını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30