banner78
banner25

Tutuklananlar babası değil!
Edirne'de uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan işitme engelli 14 yaşındaki kızın, mahkeme kararıyla kürtajla alınan ceninin DNA örneğinin, 10'u tutuklu 13 şüpheliyle uyuşmadığı tespit edildi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli müşteki olarak yer alan Z.K'nın annesi S.K ve babası A.K'nın, TCK'nın ''Çocuğu fuhşa teşvik etmek'' suçunu düzenleyen 227/1-4-5 maddeleri uyarınca 8 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
İddianamede, 3'ü tutuksuz 13 şüpheli hakkında da ''çocuğun zincirleme şeklinde nitelikli cinsel istismarı'' ve ''cinsel amaçla hürriyeti tahdit'' suçlarından 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

-DNA örnekleri uyuşmadı-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ''Müşteki'' olarak yer aldığı iddianamede, mağdure Z.K'nın hangi şüphelinin istismarı soncu hamile kaldığının belirlenmesi için mahkeme kararıyla kürtajla alınan ceninin DNA örneği ile şüphelilerin DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.
İddianamede, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan karşılaştırmalarda, söz konusu DNA örneğinin hiçbir şüphelinin DNA örnekleriyle uyuşmadığının tespit edildiği ifade edilerek, meçhul 4 zanlı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

-Olay-

Edirne'de 4 ay önce burnundan kan geldiği için annesi S.K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Z.K'nın, yapılan kontrolünde 14 haftalık hamile olduğu belirlenmiş, bunun üzerine Edirne 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Z.K'nın bebeğinin kürtajla alınmasına karar vermişti.
Hastanedeki kürtajın ardından Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, valilik onayı ve mahkeme kararıyla Z.K. ve 3 kardeşi, devlet korumasına alınmış. Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişi tutuklanmıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30