banner78
banner25

TURKOVAC uygulamaya başladı!

Edirne’de korona virüse karşı geliştirilen yerli ve milli aşı TURKOVAC'ın uygulamasına bugün itibariyle Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde başlandı.

Vatandaşlar, yerli ve milli aşı TURKOVAC için randevu alarak MHRS üzerinden veya e-devlet üzerinden hangi aşı tanımlanmışsa onu vurulabilirken tanımlanmış olan TURKOVAC aşısı da vatandaşlara uygulanabilecek.

Hastanede başlayan uygulamada konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, yerli aşıya ilginin fazla olduğunu ve Randevuları açar açmaz vatandaşların teveccühü ile karşılaştıklarını ve şu an için açılan randevuların yaklaşık 60’ının günlük olarak dolduğunu kaydetti.

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu anda randevuların yüzde 60’lık kısmının dolduğunu, yerli aşıya vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.

Yıldırım, “Yerli ve milli aşımız son bir aydır özellikle şehir hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Bugün de Edirne’de şu an için tanımlanan yetki verilen Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde Turkovac aşısını yapmaya başladık. Randevuları açar açmaz vatandaşlarımızın bir teveccühü ile karşılaştık. Şu an için açılan randevuların yaklaşık 60’ı günlük olarak doldu. Randevularımızı günlük açıyoruz ve şu an için sadece randevu alarak aşılama yapıyoruz. Kimler aşılanabiliyor; 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız aşılanabiliyor. Buradan tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli aşımız olan çok değerli bir aşı olan Turkovac’ı yaptırmak için hastanemize bekliyoruz. Yine aynı şekilde aşılarımızı olarak kapalı alanlarda sosyal mesafemize ve maske takmaya dikkat ederek inşallah yakın zamanda bu pandeminin sonlanacağı ümidi içindeyiz. Ama üç şartımız var. Muhakkak aşımızı oluyoruz. Özellikle kapalı alanlarda sosyal mesafemize dikkat ediyoruz ve maskemizi takıyoruz. Tekrar yerli ve milli aşımız, gurur duyduğumuz aşımız vatanımıza milletimize Edirne’mize hayırlı olsun. Şu an için uygulamaya başladık.

Açtığımız randevuların yüzde 60’ı doldu şu an vatandaşlarımız aktif olarak aşının başladığını bugün öğrenecekler. Talebin daha yüksek olacağını düşünüyoruz. 18 yaş ve üzeri kişiler Turkovac olabiliyor. şu an için sadece randevu ile yapabiliyoruz” dedi.

Aşı olan vatandaşlar Kadir ve İlknur Güçlü çifti de ilk kez aşı olduklarını, yerli aşıyı beklediklerini söylediler.

Güçlü, “46 yaşındayım. İlk defa aşı oldum. Yerli milli aşımız olan Turkovak’ı bekledim. Hayırlısı olur inşallah. Özellikle ısrarla bekledik yerli aşının çıkmasını. Kısmet bugünmüş. Daha önce 2020 yılında Kovid-19 oldum.bir daha olmadım.

İlknur Güçlü ise “Ben de Turkovac’ı bekledim, ilk aşım. İnşallah memleketimiz için hayırlısı olur” dedi.

Ayşe- Nurettin Ülküok çifti de yerli aşı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti ve yerliyi aşıyı yılbaşından buyana beklediklerini kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30