banner137
banner25

Türkiye’nin en uzun Atatürk Bulvarı Edirne'de

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne’ye son kez gelişinin 91. yılında Atatürk Bulvarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplamı 18 bin 742 metre olan bu bulvarın Türkiye’nin en uzun Atatürk Bulvarı olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın önerisi Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı’nda görüşülmüş ve Talatpaşa Caddesi ile doğusunda eski E-5 olarak bilinen Yıldırım semti altında bulunan kısmı ve batısında E-5 Karayolu Caddesi ile birlikte yeni Kırklareli Kavşağı’na kadar olan kısmının “Atatürk Bulvarı” olarak adlandırılmasına oy birliğiyle kabul edilmişti.

Atatürk Bulvarı da Edirne için tarihi bir önemi sahip olan 21 Aralık’ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 91. yılında düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Binası ve Eski Camii arasındaki alanda gerçekleştirilen tören Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır’ın Belediye Meclis Kararı’nı okumasının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Recep Gürkan, 21 Aralık tarihinin Edirne için çok önemli ve tarihi bir gün olduğuna vurgu yaptı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Edirne’ye gelişinin ama bir daha da hiç gitmeyişinin 91. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Gürkan, “Bir kez daha Cumhuriyet’imizin kurucusu, milletimizin kurtarıcısı Ulu Önderimizi sevgi, saygı ve rahmetle yad ediyorum. Ruhu şad olsun. Kuşkusuz Atatürk, sadece Türk milletine değil, bütün dünya milletlerine, mazlum milletlere de örnek olmuş bir lider. Ölümünün üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen değeri ve zaman geçtikçe önemi, dünya ve insanlık tarihi için yaptıkları ve söyledikleri daha çok anlaşılıyor, daha da çok kıymetleniyor” dedi.

Edirne’de yıllardır kimi bölümü Talatpaşa Asfaltı, kimi bölümü Londra Asfaltı, kimi bölümü e-5 olarak bilinen ana caddenin Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 91. yılında bütünüyle bir Atatürk Bulvarı olmasını arzu etiklerini belirten Gürkan, “Bu düşüncemizi Sayın Valimiz Ekrem Canalp’e arz ettim. O da büyük bir mutluluk ve onurla bu kararı onaylayacaklarını söylediler. Belediye Meclisi’mizdeki bütün partilerin gönülden oybirliğiyle bu kararı aldık. Sayın Valimiz, kararın Valiliğe iletildiği gün bu meclis kararını onaylayarak, bir tarihe imza attılar. Bu anlamda da kendilerine Edirne halkı olarak teşekkür ediyorum. Bugün sizlerle birlikte Otoban köprüsünden başlayarak, TED Koleji’nin yeni Kırklareli kavşağının oraya kadar ve toplamı 18 bin 742 metre olan ve bana göre ben bu konularda biraz iddiayı severim, Türkiye’nin en uzun Atatürk Bulvarı’nın bugün açılışını yapıyoruz. Dünya var oldukça Türk milleti de var olacak; Türk milleti var oldukça Atatürk’ün ismi sonsuza kadar yaşayacak. Bir kez daha Ulu Gazi’ye, Kurtarıcımıza Edirne’ye hoş geldin ama hiç gitmedin diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp de Atatürk Bulvarı’nın Edirne’ye hayırlı olmasını diledi. Canalp, “Edirne Belediye Meclisi’miz, Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın önderliğinde harikulade bir karar aldı. Edirne’yi boydan boya geçen bulvarın adı bundan sonra Atatürk Bulvarı’dır. Bundan sonra gelecek nesiller de bu bulvarın adını farklı farklı isimlerle değil, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismiyle anacaklardır. Edirne’mize de hepimize de hayırlı, uğur olun” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30