banner78
banner25

Türkiye-Yunanistan sınırı Haziran da açılabilir!

Düzensiz göçmenlerin Edirne sınır hattından Yunanistan sınırına yığılması sonrası iki ülke arasında artan gerilim sonrasında 28 Şubat 2020 tarihinde araç ve yaya trafiğine tamamen kapatılan Kastanies sınır kapısı Haziran ayı sonuna kadar açılması planlanıyor. 

Yunanistan kaynaklı edinilen bilgiye göre Kovid-19 salgını ile adeta tam kapanma yaşayan Yunanistan'da ekonomik sıkıntıların her geçen gün arttığı ve halkın bir çok kesiminin Yunanistan'da eylem yaparak tepkiler gösterdiği biliniyor.

Türkiye ile Yunanistan arasında sınır güvenliğini sağlayan AB askerlerinden oluşan Frontex askerlerinin ise sınır kapısının açılmasıyla görev alması bekleniyor.AB askerlerinin görev almasının ise yapılacak pasaport kontrolleri ve diğer kontrollerde görev almasının sınırdan geçişleri zorlaştıracağı ifade ediliyor.

İlerleyen günlerde ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB tarafından Pazarkule gümrük kapısı ihalesinin yapılacağı ve sınır kapısının genişletilerek TIR geçişlerine açılmasının beklendiği biliniyor.Bu konuda Yunanistan tarafı ile görüşmelerin sürdüğü,Kastanies sınır kapısınında revizyona alınacağı ve tek perononun TIR gümrüğü içün açılmasında anlaşmaya varıldığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.Bu sayede İpsala-Kipi sınır kapısında ki TIR trafiğininde hafiflatilmesi düşünülüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30