banner137
banner25

Türkiye'nin "T" si küçük!

Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapımız olan Kapıkule sınır kapısı girişinde bulunan ve 5 ayrı dilde yazılan “Türkiye’ye hoş geldiniz” yazısında yapılan büyük hata Türkiye’nin adının küçülmesine neden oluyor.

Özelikle sınır komşumuz olan ve her gün ilimize alış veriş için gelen Bulgaristan vatandaşlarının dikkatini çeken hatalı yazım,büyük tepki çekiyor.Kapıkule sınır kapısından ülkemize girişte sınır kapısının ön tarafında bulunan tabelada yaşanan yazım hatasının bir an önce düzeltilmesi isteniyor.

Bulgaristan’da yaşayan Bulgaristan Türkleri tarafından kolayca fark edilen Bulgarca kril alfabesi yazım hatasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bulgaristan Türkleri,yapılan bu hatanın derhal düzeltilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Türkiye yazısının Bulgarca “турция” yazıldığını, kril alfabesi ile “T” harfinin küçük yazıldığını (т) ve Bulgarca da anlam taşımadığını ifade eden soydaşlar “bu tür yazım hataları dikkatlerden kaçmamalı.Doğru yazım “Добре дошли в Турция!” bu şekilde olmalıdır.Tabelada “турция” yazıyor ve t harfi küçük.Yani “Добре дошли в турция”yazımı yanlıştır. Bu tabelayı buraya koyan ilgili kurum bu hatayı denetlemeden koymamalı.Tabelacı geliş güzel veya internet ortamından çeviri yaparak koymuş olabilir ama doğruluğu teyide muhtaçtır”diyerek mutlak surette bu ve benzeri tabelaların konulmadan önce kontrol edilmesi gerektiğinin altın çizdiler ve en kısa sürede bu hatadan dönülmesini talep ettiler.

Öte yandan bazı vatandaşlar da Yunanca dilinde de yazım hatası olduğunu ve hatanın düzeltilmesi gerektiğini söylediler."Καλώς ήρθατε στην Τουρκία" yazısında "καλώσ" hoşgeldiniz cümlesinde harf hatası bulunduğu "ς" , doğru harfin "σ"olması gerektiğini ifade ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30