banner137
banner25

Trakya Birlik Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Pandemi nedeniyle yapılamayan Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Olağan Mali Genel Kurulu Mimar Sinan Kapalı Spor Salonun da yapıldı.

Genel Kurul’da konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün,kurumun 87 milyon 500 Bin TL kar ederek rekor kırdığını belirtti.

Genel kurul divan heyeti oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Divan Başkanlığı’na Pehlivanköy kooperatif başkanı Durgut Ersoy, Başkan Vekilliği’ne Gelibolu kooperatif başkanı Levent Kızıltan Katip Üyeliklere ise Muratlı Kooperatifinden Muzaffer Borucu ve Yenişehir kooperatifinden Hakkı Çetin seçildiler.

Basına açık olan kısımda konuşma yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün; ortaklara teşekkür ederek ilerleyen dönemlerde daha yüksek karlar etmek istediklerini söyledi.

Konuşmasını ortaklarına verdiği net bilgilerle devam eden Akgün “Ortak bize inanmadığı sürece, ortağı inandıramadığımız sürece bunların hiç birine sahip olamayız. Ben herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ayçiçeği ithalatına değinen Akgün, “22.08.2019 tarihinde yağlık ayçiçek tohumunda gümrük vergisi oranının yüzde 27’ye yükseltilmesi yurt içi fiyatlar bakımından olumlu olmakla birlikte yerli tohumun ülke ihtiyacını karşılayabileceği tarihe kadar ithalatın engellenmesi konusunda yetersiz kalmıştır. Daha Ağustos ayından başlayarak harman döneminde yapılan çok ciddi miktardaki ithalatlar yurtiçi yağlık ayçiçek tohumu fiyatlarını baskı altına almıştır. Tüm bu olumsuz gelişmeler karşısında piyasa ayçiçek tohum fiyatları Birliğimiz alım fiyatının yüzde 15’e varan daha düşük seviyede fiyatlanmasına neden olmuştur. Bakanlığımızın açıkladığı fiyata başından sonuna riayet eden tek kurum Trakya Birlik olmuştur. Ortak olsun olmasın ayçiçek üreticisinin en büyük dostu Trakya Birliktir. Tüm bu yaşanan olumsuz gelişmelerin karşılığı olarak 2019/2020 iş yılının ilk altı ayında sanayicilik faaliyetlerimizde maalesef zarar eder pozisyona gelinmiştir” dedi.

Pandeminin etkisiyle karın arttığını ifade eden Akgün, “Zor geçen ticari ve sınai faaliyetlerimizin toparlanarak zararla kapanması kuvvetle muhtemel olan iş yılı faaliyetlerinin karla kapatılması noktasında; henüz pandemi sürecinin başında ve covid-19 salgınının Çin’de yayılmaya başladığı erken evrede emtia piyasalarında ve dünya lojistik zincirindeki olası etkileri konusunda öngörülü davranarak, gerek elimizdeki hammaddeyi muhafaza etmemiz gerekse de yurt dışı piyasalardan ileriye dönük uygun fiyatlı ve yüksek miktarda hammadde tedariğinde bulunmamız iş yılının ikinci yarısında tüm dünyada pandemi etkisiyle hammadde piyasalarında yaşanan çok ciddi yükselişlerle birlikte elde ettiğimiz pozisyon karları kötü başlayan iş yılını mali olarak Birlik adına en yüksek karlılığa ulaşılan iş yılı olarak tamamlamamızı sağlamıştır. Bu itibarla hem çok önemli tecrübeler edindiğimiz hem de yüksek karlılığa ulaştığımız bir iş yılı olarak Birlik tarihindeki yerini almıştır. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından genel kurul basına kapalı olarak devam edildi.

Yönetim Kurulu Çalışma Raporları ile Bilanço ve Gelir Tabloları okunup oybirliği ile ibra edildikten sonra söz alan olmadığı için gündem maddelerine devam edilirken, 2019/2020 İş yılı Bağımsız Denetim Kuruluşu raporu oy birliği ile kabul edildi.

2020/2021 iş yılı dönemine ait Bütçe ve Çalışma Raporları ile Bilanço ve Gelir Tabloları okunarak, oybirliği ile kabul edildi.Ayrıca Birlik faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla kredi alma, ipotek işlemleri, Birlik fonlarının kullanılması, kredi kullandırma birlik mamullerinin satışı, kooperatiflere hizmet bedeli ödenmesi, şirket kurma ve kurulu şirketlere ortak olma, alım satım faaliyetlerinde bulunma v.b. gibi konularda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kabul edildi.İnsan Kaynakları ve Satın Alma yönetmeliklerinde yapılacak değişiklikler görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.Entegre Tesisleri ile Karacabey Yağ Fabrikasına 2020/2021 iş yılında yapılacak yatırımlarla ilgili hazırlanan raporlar kabul edildikten sonra ise bazı kooperatiflere 2020/2021 iş yılında yapılacak yatırımlarla ilgili hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.2020/2021 iş yılı dönemine ait genel bağımsız denetleme faaliyetinin Bağımsız Denetim yapan bir şirkete verilmesi genel kurula sunularak oy birliği ile kabul edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30