banner137
banner25

Trakya Birlik emanet alım modelini uygulayacak!

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç ilerleyen günlerde emanet alım modelini uygulamaya başlayacaklarını belirtti.

Üreticinin ürününün bekletmesine bağlı olan fiyat farklılıkları yaşanması sonrasında Trakya Birlik olarakta bu tür bir uygulamayı ortakları ile birlikte görüşerek hayata geçirmeyi düşündüklerini belirten Kırbiç “yönetim kurulumuz önümüzdeki kampanya döneminde emanet alım sistemi üzerinde bir çalışma yapmıştır. Önümüzdeki günlerde rekolte verme tarihi başladığında bu yeni alım modeli ile ortaklarımıza proje sunacağız. İstediğimiz ortağımız verdiği rekoltenin bir bölümünü peşin olarak alacak diğer bir bölümünü de birliğe, kooperatiflerimize emanete teslim etmiş olacaktır. Bunun mevzuat ile ilgili bir takım şartları vardır. Ortaklarımız kooperatiflere geldiğinde ilgili personelimiz bilgilendirme yapacaktır. Bu piyasa şartlarında hem dünyada hem ülkemizde artık çiftçilerin ürünü bekletme alışkanlığı gibi bir refleks oluştu. Ortaklarımızdan bize de bu tür talep geldi. Kışın pandemi ve savaştan dolayı ani yükselişler meydana geldiğinden dolayı insanların ürününü bekletme refleksi oluştu. Biz de bunu göz önünde bulundurarak yönetim kurulumuzla bu süreç içerisinde emanet alım modeli ile ilgili ortaklarımızdan ürün alma kararı aldık. Önümüzdeki günlerde bu netleşecektir. Ben bunun ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Öte yandan Kırbiç, geçen sezon ortaklarının döktükleri ayçiçek ton başına bin 100 TL fiyat farkı vereceklerini belirterek, birliğin toplamda 325 milyon ödeme yapacağını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30