banner137
banner25

TORUN “HALA 31 MART VE 3 HAZİRAN TRAVMASINI ÜZERİNDEN ATAMADILAR!”

Cumhuriyet Halk Partisi CHP’nin yerel yönetimler başkanlığı Edirne’de temaslarda bulunuyor.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile birlikte iki gün boyunca Edirne’de ziyaretlerde bulunacak olan heyetin ilk durağı CHP Edirne İl başkanlığı oldu.

Heyet CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan,İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve diğer ilçe ve belde belediye başkanları tarafından karşılandı.

Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı CHP’li Seyit Torun burada yaptığı konuşmada CHP’li belediyelerin iktidarın kıskacında olduğunu ve hizmet ettirmemek için her türlü yolu denediklerini söyledi.

İktidar belediyeli ile CHP’li belediyelere yapılan destek ve yardımları kıyaslayan Torun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından araç yardımı yapıldığını ancak bunun yüzde 97’sinin Cumhur ittifakı belediyelerine,yüzde 3’ünün ise diğer partilere mensup belediyelere verildiğin kaydetti. Torun açıklamasında “432 milyon lira bakanlık yardım yaptı. Soruyoruz hangi belediyeye ne verdiniz, hangi belediyeye bu yardımları yaptınız? Ama maalesef şu ana kadar bir açıklama alamadık. Milletin ödediği vergilerle oluşan bu kaynağı maalesef açıklamıyorlar. Utanmadan da bunu bir ticari sır gibi ifadelendiriyorlar. Böyle aymazlık böyle bir yüzsüzlük olmaz”dedi.

CHP’li Belediyelerin tıkır tıkır çalıştığını ifade eden ve sorunları çözen belediyecilik anlayışında olduklarını belirten Torun; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunlardan rahatsız olduğunu kaydetti ve “Bizim Belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor, teker teker sorunları da çözüyor ya, bu durum Erdoğan’ı da rahatsız ediyor. Acaba ben Millet ittifakının belediyelerine ne yaparım ederim de vatandaşın gözünden düşürürüm diye bir çaba içerisinde. Bir türlü İstanbul’u ve diğer belediyeleri almamızı hazmedemedi. Hala 31 Mart ve 23 Haziran’ın travmasını üstünden atamadı”dedi.

Belediyeler müfettişler gönderildiğini sürekli olarak denetimlerle çalıştırılmak istenmediğini aktaran Torun; Erdoğan ve İç İşleri Bakanı Soylu’ya Edirne’den seslendi. “ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız”diyen Torun “milletimiz gerçeği biliyor. Siz yalanla dolanla kara propaganda ile hareket ediyorsunuz ama siz belediyelerimizi cezalandırmaya çalışıyorsunuz ama asıl cezalandırmak istediğiniz milletimiz”ifadelerini kullandı.

Vatandaşların mağdur olduğunu,alış veriş yapmakta zorlandığını ifadeden Torun iktidarın belediyeye alınan personellerle uğraştığını,bahaneler üreterek itibarsızlaştırma derdinde olduğunu söyleyerek “ Devletin bütün gücü elinizde. İstihbarat elinizde, müfettiş elinizde. Elinizi tutan mı var”dedi.

Kişi başı 12-13 bin dolar olan Milli gelirin şu anda 8 bin dolar seviyesine düştüğünü belirten Torun “şu anda 8 bin 500 dolara kadar düşürdüler. Yani artık yalanın sonu geldi. Artık bunlar zam hükümeti oldular. Sabah kalkıyorlar zam akşam yatıyorlar zam. Hani gözleri kıpır kıpır eden bir bakan var ya her kıpırdadıkça bizim rakamlar artıyor. Bizim cebimizden sürekli paralar çıkıyor maliyetler artıyor. Onların umurunda mı. Elektriğe üç kez zam geldi, yüzde 85 tarifeler zamlandı. Doğalgaza 8 kez zam geldi, yüzde 48 zamlandı. Akaryakıta tam 46 kez el insaf, 46 kez zam geldi. Yani büyük şehirlerde trafik sorununa çözüm buldular, artık kimse binip bir yere gidemez hale geldi”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30