banner78
banner25

Tohum satışları başladı!

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç,kurum olarak ayçiçeği tohum satışlarının başladığını belirtti.

Uzun bir süredir tohum tedariki konusunda yaşanan sıkıntıları bertaraf etmek ve üreticisini ekime hazırlayarak mağdur etmemek için çalışma yapan Trakya Birlik Genel Müdürlüğü tohum tedarikinde hamlesini yaparak tohum dağıtımına başladı.

Türkiye’nin yaptığı üretim ile yüzde 25’lik ayçiçeği ihtiyacını karşılayan Trakya Birlik ve Edirne bölgesi üreticinin gübre fiyatının pahalı olmasından dolayı buğdaydan kaçarak ayçiçeğine yöneldiğini ve bu yılda ekim alanlarının artması sonrasında verimli bir yıl beklediklerini kaydetti.

Konu hakkında açıklama yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç; “Trakya Birlik’in 48 kooperatifinde ayçiçeği tohum satışlarımız başlamıştır. Hep bahsettiğimiz fiyat artışları tohum sektörüne de yansıdı. Ciddi artışlar söz konusu. Tedarikle ilgili sıkıntı yok. Tüm tohum çeşitlerimiz satışına başlanmıştır”açıklamasında bulundu.

Özel bir çeşit dağıtılmayacağını ve üreticinin bölgede hangi tohumun daha faydalı olduğunu bildiğini aktaran Kırbiç “Çiftçilerimizin yıllardır deneme yanılma yöntemi ile ektikleri çeşitler var. Bazı bölgelerimizde bazı çeşitler daha farklı verime ulaşmakta. Sulama alanlarımızdaki çeşitlerimiz farklı. Bazı çeşitlerimiz kuraklığa daha dayanıklı. Ülkemizde tohumla ilgili bir sıkıntı yok. Edirne bölgesi erken ekim yapan bir bölge. Diğer bölgelerimiz daha geç ekim yapmakta. Edirne bölgesi şubat ayının sonu gibi iklim şartları ve toprak uygunluğu oluştuğunda ekime başlayacaktır”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30