banner137
banner25

TMO önünde ayçiçek yağı kuyrukları oluştu!

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO’nun fason olarak yaptırdığı 50 bin ton yemeklik sıvı ayçiçeği yağı ülke genelindeki satış ofislerinde uygun fiyatlı olduğu için yoğun ilgi görüyor.5 kg’lik ayçiçeği yağı fiyatının market raflarında 110 TL ile 140 TL arasında değiştiğin söyleyen vatandaşlar TMO’nun Edirne’deki satış ofisinden 5 litrelik sıvı ayçiçeği yağını KDV’nin yüzde 1’e inmesi üzerine 92.50 TL’den alma imkanı bularak uzun kuyruklar oluşturdular.

Edirne’de bulunan TMO’nun satış ofisine gelen çok sayıda vatandaş günlerdir uzun yağ kuyruklarına girerek kişi başı hak olan 5’er litrelik 2 teneke (10 litre) sıvı ayçiçeği yağı ve uygun fiyatlı olan bakliyatları almak için beklemelerini sürdürüyor.Gelen çok sayıda vatandaşın ise lüks araçları ile gelerek alış veriş yapması dikkatlerden kaçmadı.

KDV indirimi sonrasında 92.50 TL’ye inen 5 litrelik sıvı ayçiçeği yağı alabilmek için eşi veya ailesi ile birlikte gelen ve kişi başı hak olan 2 teneke 10 litre yağı alan aileler teneke başına 30-40 TL kar ettiklerini 2 kişi tarafından alınan 4 teneke yağın 1 tenekesinin bedavaya geldiğin belirttiler.

Yaşanan ekonomik sıkıntıların insanları yağ kuyruklarına sürüklediğine dikkat çeken vatandaşlar,Kırmızı mercimek,kuru fasulye,nohut, fındık gibi çok sayıda ürünü de marketlerden ucuz olduğu için TMO satış ofisinden almaya geliyorlar.Saatlerce bekledikten sonra 1 kişinin hakkı olan 2 teneke yağı alan vatandaşlar “bazı ürünlerde indirim olduğunu duyduk.Ona istinaden bizde dedik gidelim ve yerinde görelim,hem alış verişimizi yapalım. 92.50 TL fiyatı ve markette 110-115 civarında”dediler.Bir başka vatandaş ise markette yağın fiyatının markasına göre değiştiğini ve 135 TL’ye 124 TL’ye olduğunu belirterek “burada 92.50 ve daha hesaplı. Kırmızı mercimek ve fasulye var.Markette 25-27 lira burada ise 11 lira”diyerek devletin kontrolünde olan bir yerde ucuz olmasının normal olduğunu söyledi.

Tahsin İyice isimli bir vatandaş ise “zamları yaptılar kol gibi,indirdi yüzde 7 parmak gibi”diyerek tepkisini gösterdi ve “şu rezilliğe bakın. Hani çok övünüyordu ya bu.Ben ekonomistim diyordu.Görün işte Türkiye’nin halini görün.Öyle atmakla tutmakla olmuyor.Onun zamanından evvel ambulans yoktu.Işık yoktu. Gaz ocağı yoktu. Tüp yoktu. Ambulansları köpekler çekiyordu öyle diyordu ya. Anlat anlat.Göreceğiz. Gidicisiniz bay bay”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30