banner137
banner25

Ticaret Borsası ETB’de Öztürk ve ekibi 3’ncü dönemi istiyor!

9 yıl’dan bu yana 2 dönem üst üste Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten iş insanı Özay Öztürk, 3 Ekim günü yapılacak olan Borsa seçimleri için ekibi ile bir dönen daha aday olduğu açıklamasını yaparak bu güne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

03 Ekim 2022 Pazartesi günü Edirne Ticaret Borsası'nda gerçekleşecek olan seçimde ekibi ile birlikte aday olduğunu ve bugüne kadar yaptıklarını aktaran Öztürk Edirne Ticaret Borsası’nı ülke çapında Vizyon bir borsa haline getirdiklerini, dünya çapında ise sayılı hububat borsaları arasında yer aldıklarını kaydetti.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları kısaca aktaran Öztürk borsanın tarihçesi hakkında bilgi vererek Edirne Ticaret Borsası’nın 5 yıldızlı akreditasyon belgesine sahip borsa olduğunu ifade etti. Özel bir restoranda kahvaltılı basın toplantısı ile gazetecilerin karşısına gelen Özay Öztürk 1924 yılında kurulan borsanın Türkiye’nin en eski borsası olduğunu söyleyerek “Türkiye’nin en işlevsel borsalarından birisiyiz. 5 yıldızlı akreditasyon belgesine sahibiz. Bugün Avrupa’da ve Dünyada en iyi Borsacılık ve odacılık hizmeti veren kurumlarla yarışacak seviyedeyiz. Borsamızda; hububat, Yağlı Tohumlar, canlı hayvan, süpürge satışı, toprak analizleri, lisanslı depoculuk, Edirne’nin mezbaha hizmeti gibi iştirakleri ile birlikte çok geniş bir hizmet alanımız var. Bunun yanı sıra Borsamız Kapıkule’de, Hamzabeyli’de ve İpsala Sınır Kapısında Türk Tırlarının yüzde 65’nin yurt dışı dolaşım belgelerini dağıtan bir organizasyonu yönetiyoruz. 2015 yılından bu yana ekip arkadaşlarımla birlikte bu görevi icra ediyoruz. Edirne Ticaret Borsası bildiğiniz gibi Türkiye’nin en işlevsel ve en büyük borsalarından bir tanesidir. Borsamızda aktif olarak salon satışları, hububat, Yağlı tohumlar, Canlı hayvan ve süpürge satışlarımızı sürdürmekteyiz. Öncelikle satış salonlarımızı teknoloji ile buluşturduk. Daha önceki satış yapılan yöntemine göre bilgisayar ortamında canlı hayvan borsamızda satış yapmaya başladık. Yine Merkez Borsamızda da üreticilerimizin ürünlerini elektronik ortamda da satış yapmaya başladık. Buda çok daha şeffaf ve güvenilir bir ortamda satışların yapılmasını getirdi”dedi.

Borsa’da en iyi teknoloji ile üyelerine hizmet verdiklerini ifade eden Öztürk; “Ürünlerin satışı ile ilgili yine Borsa olarak cep telefonu uygulaması yaptık ve bu uygulama ile birlikte Türkiye’de birçok tarın ürünüyle ve hayvansal üretimle ilgilenen kişilerle bilgilerimizi buluşturduk. Biz Türkiye’nin ilk canlı hayvan borsasına sahibiz ve şu anda da aktif olarak çalışan tek Borsa da Edirne Ticaret Borsası’dır. Onun içinde, gerek hayvan fiyatları, gerek hububat ve özellikle yağlı tohumlar konusunda bizde oluşan fiyatlar Bakanlığımız tarafından ve Tüm Türkiye’de yakından takip edilmektedir” dedi.

Salon satışlarını anlık olarak Web üzerinden yayınladıklarını da söyleyen Öztürk; “Salon satışlarımızda oluşan fiyatları anlık olarak web üzerinden isteyen herkes takip edebiliyor”dedi ve üyelerinin bilgi ve deneyimlerini arttırmak adına yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım sağladıkları kaydetti.

Edirne Ticaret Borsası olarak şehrin tüm dinamikleri ile eş güdüm içerisinde çalıştıklarını ve her konuda destek olduklarını belirten Öztürk “Edirne’nin ekonomisi ve tarımı ile ilgili yapılacak faaliyetlerin hepsinde Borsa olarak yerimizi aldık. Bildiğiniz gibi Coğrafi işaretlerle ilgili ve yöresel ürünlerle ilgili dünyada yeni bir trend var. Biz de Borsa olarak coğrafi işaretleri çok önemsedik”şeklinde konuştu.

Edirne Ticaret Borsasının Lisansı depoculuk konusunda Türkiye’de söz sahibi olduğunu ve örnek alınan bir depo ve borsa organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk “borsa olarak Lisanslı depoculuk faaliyetini hayata geçirdik. 33 bin ton olan kapasitemize ilave 33 bin ton daha ekleyerek şu anda 66 bin ton kapasiteye ulaştık ve yüzde 100 doluluk oranındayız. Lisanslı depoculuk faaliyeti ile bölgemizin tarımına ciddi anlamda katkı sağlamaya devam ediyoruz”dedi.

Edirne’de vatandaşlara sağlıklı et yedirebilmek için et ve et entegre tesisini hayata geçirdiklerini, Edirne Belediyesi ile Borsa arasında 30 yıllık bir anlaşma yapıldığını belirten Öztürk; tesisin bu sayede borsa bünyesine alındığını kaydetti.

Yeni dönemde göreve gelmeleri durumunda yapacaklarını da sıralayan Öztürk “tescil uygulamasında E-TESCİL ile ilgili altyapı çalışmalarımız şu anda büyük bir hızla devam etmektedir. Bu uygulama ile Borsaya gelip de TESCİL yapma dönemini ortadan kaldıracağız. İsteyen tabi yine Borsamıza gelip tescillerini yapabilecek.Uzaktanda bilgisayar ortamında tescilleri yapabiliyor olacağız”dedi.

Borsanın faaliyet alanının büyük bir alan olduğu ve burada ciddi manada enerji tüketimi yapıldığına dikkat çeken Öztürk; enerji maliyetlerini düşürmek adına çalışmalar yaptıklarını, güneş panellerinden enerji üretimi sağlamak adına yatırım yapacaklarını belirterek “Güneş enerjisi ile ilgili bir projemiz var. Bildiğiniz gibi son dönemde enerji fiyatları ciddi anlamda arttı. Bu projemizin ilimize ve bölgemize örnek bir proje olacağını düşünüyoruz. Bunu da hayata geçirdiğimiz anda kendi enerjisini üreten bir borsa haline geleceğiz”dedi.

Edirne Ticaret Borsası olarak Damızlık Hayvan Satış Borsasını hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Öztürk “hayallerimizden bir tanesi de “Damızlık Hayvan Satış Borsası” kurmaktı. Bildiğiniz gibi Trakya aşılı hastalıklardan ari bir bölgedir. Bu yapının içinde de Türkiye’nin damızlık ihtiyacını da biz Trakya’da karşılayabiliriz. Çünkü ciddi anlamda yurtdışından damızlık ithalatı yapılıyor. Trakya’da üretilecek damızlıklar sayesinde bu ithalatları sonlandırma anlamında sürece ciddi bir şekilde katkı sağlayacaktır. Bu projemiz ve yeri hazır. Şartlar oluştuğu anda İnşallah yeni dönemde faaliyete geçireceğiz”şeklinde konuştu.

9 yıldan bu yana sorunsuz bir şekilde yönetilen bir borsada başarının nasıl elde edildiği şeklinde yönetilen bir soruya ise Başkan Öztürk “özellikle diğer kurumlarla, paydaşlarla olan ilişkilerimizde hassas davranıyoruz. Öncelikle yapıcı tarafta olduğumuzdan dolayı,yardımlaşma kültürünü ön planda tuttuğumuzdan dolayı birde sadece bizim ihtisas konumuz tarım ve hayvancılık. Ama sadece o konuda da kalmadık görev süremizde. Edirne’de turizm ve turizm ile ilgili faaliyette de elimizde geldiği kadar desteği verdik. Farklı ticari konularında desteği verdik. Bu iyi niyet ve yardımlaşma kültürüne sahip olduğumuzdan dolayı olabilir”dedi.

Yönetimde yer alacak arkadaşlarını da tanıtan Özay Öztürk yeni dönemde daha güçlü bir borsanın olacağını ve 3 Ekim 2022 günü yapılacak seçimde oy kullanacak 364 üyenin doğru karar vererek birlik ve beraberliği sağlayacaklarına inandıkların belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30