banner137
banner25

Tezgaha yaklaşamıyorlar!

Edirne’de 23 yıldır kuruyemiş satıcılığı yapan esnaf Hakan Çakıcı yerel müşterinin son zamlar sonrasında tezgaha yaklaşamadığını belirtti.

Kuruyemiş tezgahlarında satılan çok sayıda ürünün yüzde 50’den fazla zamlandığını ve bu zammın yerel halkı tezgahtan uzaklaştırdığını belirten esnaf Hakan Çakıcı,Bulgaristan’dan gelen ve alış veriş yapan olmasa satış yapamayacaklarını kaydetti.

Edirne’nin Saraçlar caddesi üzerinde esnaflık yapan ve kuruyemiş tezgahında sadece yabancılara yönelik satış yaptığını belirten Hakan Çakıcı “geçen sene 80 lira olan mal şuan 150, 160, 200 liraya dayanan da var.Yerli halk hiçbir şekilde tezgahlara yaklaşamıyor. Yerli müşterimiz kesinlikle kalmadı. Edirne halkına hiçbir şey satamıyoruz. Tamamen dışa bağımlı olduk. Bulgar veya Romanyalı, tırcı, Avrupa bağlantısı olan kişiler alışveriş yapıyor. Edirne halkına hiçbir şey satamıyoruz şu anda”dedi.

Yerel halkın en çok çekirdek aldığını ancak gelen zamlar sonrasında onuda satamaz hale geldiklerini belirten Çakıcı “en düşük malımız fıstık, çekirdeği dahi satamaz olduk.‘Yılbaşından sonra fiyatlar düşecek’ dediler. Hiç düşeceği de yok. Zaten kara borsa şu anda. Ürünlerimiz ithal olduğu için fiyatlar yükseliyor. Bununla beraber yerli malımızı da yükseltiyorlar”diyerek vatandaşın gramla dahi alış veriş yapamadığını kaydetti.

Kuruyemişin yeni yıla girerken rağbet gören bir ürün olduğunu ancak bu yeni yıl rağbet görmediğini belirten Çakıcı “Yılbaşında kesinlikle gelen olmadı. Yılbaşında işlerimiz yüzde yüz düştü.Her hafta zam gelmeye devam ediyor. Şu anda zamdan mal almakta da sıkıntı çekiyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30