banner137
banner25

TDH Genel Başkanı Sarıgül açıklamayı kınadı!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül,söz verdiği gibi 15 gün sonra Edirne’ye ikinci ziyaretini gerçekleştirdi.

Edirne’ye geliş amacının Trakya için bir kazanım olan Dubai projesini anlatmak olduğunu aktaran Sarıgül; gündemin değişikliği nedeniyle bu programını bir başka güne ertelediğini ve Edirne’ye ilerleyen günlerde tekrar gelerek sadece projesini anlatacağını kaydetti.

İl Başkanlığı mazbata töreni üzerinden geçen 15 gün süre sonrasında tekrar Edirne’ye gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ilk olarak Selimiye camiini ziyaret etti.Cami ziyareti sonrasında çıkışta gazetecilere açıklama yapan Sarıgül gündemin emekli amirallerin açıklaması olduğunu belirterek yayımlanan bildiriyi kınadı ve hadsizlik olarak niteledi.

Sarıgül açıklamasında “Türkiye’de ne yazık ki demokrasinin yeteri kadar kavranmadığını, demokrasinin ne olduğunu hala anlamayanların olduğunu büyük bir üzüntüyle görüyoruz.Demokrasi, bir ülkenin hak ve özgürlükleridir.Ülkemizdeki herkesin sandığa saygı göstermesi şarttır.Herkes, görüş ve düşüncelerini söylemekte serbesttir. Ancak askerlerimiz; sadece bayrağımızı,toprağımızı,hudutlarımızı korumakla görevlidir.Siyasal gelişmeler mutlaka ülkedeki siyasi partilere bırakılmalıdır.Kışlaya siyaset girmemelidir. Kışla da siyasete karışmamalıdır. Niye gece yarısı? Niye generaller? Kabul edilebilir bir olay değildir...Montrö, Türkiye’nin tapusudur. Uluslararası alanda çok önemli diplomatik bir başarıdır. Haklı olmak ayrı ama haklıyken haksız duruma düşmemek lazım. Bu bildiri amacını aşan, haddini aşan, hiçbir demokratik ülkede kabul edilmesi mümkün olmayan bir açıklamadır.Hangi mantıkla, hangi amaçla gece saat 3’te neden ihtiyaç duyulmuştur? Bunların üstünde detaylı durulması lazım.Türkiye Değişim Partisi’nin anlayışı; seçimle gelen seçimle gider.En büyük güç; yurttaşlarımızın demokratik gücüdür.Milletimizin iradesinin üstünde hiçbir iradenin kabul edilmesi mümkün değildir.Muhalefet partileri görevlerini yapamadıkları için, birilerine bildiri yazma fırsatı verilmiştir.Türkiye Değişim Partisi herkesi sağ duyulu davranmaya, demokratik hak ve özgürlüklerin korunması noktasında kararlı bir biçimde davranmaya davet etmektedir”ifadedelerini kullandı.

Cami ziyareti sonrasında Sarıgül ve beraberindekiler Edirne Belediyesine bir ziyaret gerçekleştirdiler.Misafirleri belediye girişinde karşılayan CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan ile genel başkan Sarıgül arasında ilginç bir diyalog yaşandı.Samimi bir şekilde eski dostluklarına atıfta bulunan Sarıgül “başkanımız başkanımız.Hem mnilltevkilimiz,hem belediye başkanımız.Hem parlamentoyu biliyor,kanunları kararları biliyor.Kaderimiz aynı sayın basın mensupları…Önce mebus oldum,sonra belediye başkanı oldum,kendisi önce mebus oldu sonra belediye başkanı.Sonrasına ise bakacağız inşallah”diyerek dizlerinin üzerine çökerek ellerini kavuşturdular.

Ziyaret sonarsı ise Sarıgül ve heyeti Edirne’de bazı STK temsilcileri ve esnafla bir araya gelerek kentin sorunlarını dinlediler.

Türkiye Değişim Partisi Edirne İl başkanı Tolga Hekimoğlu ise rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadı.Sarıgül kendisini telefonla arayarak geçmiş olsun dilleklerinde bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30