banner137
banner25

Tavuk ormanında ağaç katliamı var!

Edirne’de Fatih’in Av köşkünün içinde bulunduğu namı değer Tavuk Ormanı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce her gün katlediliyor.Bazı kişilerin ormanlık alan içinde bulunan ağaçları pervasızca kesmesi Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu (EBİDOST), Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB), Edirne Bisiklet Kulübü Derneği (EBİS),Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Edirne Kent Konseyi ve Plastiğe Hayır Platformu temsilcilerinin ortak tepkisine neden oldu.Tavuk Ormanı’nda bir araya gelerek, gazetecilere açıklama yapan ve orman içerisinde bulunan ağaçların nasıl ve ne şekilde kesildiğini açıklayan sivil toplu temsilcileri yaşanan katle dur demek için yetkilileri göreve davet ettiler.

TUYUB Bisiklet Topluluğu Koordinatörü Esra Bursalı, tarafından okunan ortak metin ve yapılan açıklamayla ağaç katliamına son verilmesi istendi.Bursalı açıklamasında “Buraya her geldiğimde el arabalarıyla taşınan yaş ağaçlar görüyorum ve üzülüyorum. Bunun neden denetim altında tutulmadığını anlamıyorum. Tavuk Ormanı’na yakın bölgelerde oturan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin ısınmak için ağaçları kestiklerine şahit oldum. Çok sayıda kesilen ağaç var ve bunları fotoğraflarla da belgeledik. Bunlar kurumuş ağaçlar değil, yaş ağaçlar. Burada yürüyüş yaptığınız zaman da bu gözünüze çok net çarpıyor”dedi.

Tavuk ormanının sahipsiz kaldığını ve Edirne Belediyesi ile Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’nü göreve çağırdıklarını belirten Bursalı “Halkımızı da bu konuda duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum. Çünkü Edirne demek, batı yüzü demektir. Bize yakışan, sahip olduğumuz değerlere sahip çıkmaktır. Bu orman birçok hayvanın, özel kuş türlerinin ev sahibidir. Sadece bize ait olmadığını bilelim”dedi.

EDOSK Başkanı Fatih Altun ise Bisiklet Topluluğu olarak çağrıda bulunduklarını ve “Ormanımızda Kıyım Var” diyerek kentteki STK’ları bir araya topladıklarını belirterek “geçen hafta Tavuk Ormanı’na geldim ve 23 tane yeni kesilmiş ağaç tespit ettim. Yeni kesilen ağaçlar sadece 23 tane de değil; ormanın iç bölgelerine girdikçe sayı artıyor. Ayrıca bunun daha fazlası eskiden kesilmiş ağaçlar var. Bunların neden kesildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. İçeride devrilmiş durumda olan ağaçlar var ve bunlar kuru odun olmak için oldukça uygun. Ama bunları kullanmak yerine yaş ağaçların kesilmesinin sırrını çözemedik”şeklinde konuştu.

Öte yandan açıklamanın yapıldığı alana doğru gelen ve ellerinde bebek arabaları bulunan bazı kadınların olması dikkat çekti.Bebek arabalarının eski ve üzerlerinde ip, alt kısımlarında ise testere olması ağaçları kimlerin kestiğini açıkça gösterirken,orman içerisinde de bir motosikletin yanında bulunan odun parçaları ve yüklemeye hazır duruma gelmiş olması yakın mahallelerde oturan kişilerin bu işi yaptığını netleştirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30