banner78
banner25

Taşdemir "Gürkan'ın demokrasiye inancı yok!"

Edirne Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısında AK Parti grubuna söz verilmemesi sonrası AK Parti Belediye Meclis üyeleri açıklama yaparak yaşan süreci aktardı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan başta olmak üzere belediye meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda AK Parti Belediye Meclis üyesi İsmail Taşdemir Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın demokrasiye inancı olmadığını belirterek “inansaydı 40 bin kişinin oy aldığı bir siyasi partinin fikirlerini dinlerdi”ifadelerini kullandı.

AK Parti il binası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan Recep Gürkan ve arkadaşlarının güç zehirlenmesinden kaynaklanan ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “sadece fikrini, parti stratejisini anlatmaya bile tahammülü olmayan Edirne Belediyesi ve o kurumu yöneten bir grupla karşı karşıyayız. Bu yeni olan bir şey değildi. Daha öncede Kadın Kolları Başkanımıza da aynısı yapılmıştı. Şu anda da grup başkanımıza da aynısı yapıldı. Edirne’yi eğer hep beraber yöneteceksek, Edirne’ye doğru hizmetler yapacaksak, herkes fikrini, açılacak herhangi bir konuda veya meclis gündeminde dahi fikrini söylemekte ne zarar var ki, neden bu kadar muhalefet etmesinden öfkelenen, öfke kontrolünü ileri boyuta götüren bir Recep Gürkan var? Eğer Belediye Meclis üyesi hangi konuda olursa olsun, kanun hükmünde takılı kalmadan o fikrini, beyanatını, sözünü kesmeden söz vermesini, dinlemesini kamu oyunla da paylaşması kanısındayım”dedi.

Alt yapı maliyetlerinin arttığını ve bu maliyetlerin artmasına bağlı olarak kendielrininde gerekli görüşmeleri yaparak ellerini taşın altına koyarak kredi konusunda destek verdiklerini belirten Özcan “Bizde alt yapı konusunda bu kadar elimizi taşın altına koymuş ve destek vermişken hem sözümüzü hemde fikrimizi beyan etmek durumundayız”ifadelerini kullandı.Edirne’nin yollarının durumunun ortada olduğunu ve bu sorun dururken Meclis kararı ile Beğendik Beldesine kilit taş yapılması desteğinin anlamsız olduğunu belirten Özcan “Edirne’de bu kadar çukur, bu kadar hendek varken Beğendik Belediyesine kilit taş döşeme desteği verilmesine karşıyız.Vatandaşlar tozdan cam, kapı, balkon açamıyor, çamaşır seremiyor.Önce kentin sorunları çözülsün” dedi.

Konuşmasın ardından AK Parti Belediye Meclis üyesi Ayhan Dinç açıklamalarda bulunarak bazı kararlara neden red oyu verdiklerini açıkladı. Özellikle gelen kararlara ilişkin içeriklerde aydınlatıcı bilgi olmamasına bağlı olarak red oyu verdiklerini belirten Dinç “Mimar Sinan Minia Park ile alakalı daha öncede defalarca konu Meclis gündemine gelmiş ancak AK Parti olarak biz sürekli olarak red verdik. 2019 yılında ilk defa Meclis gündemine geldi ve içeriğinde hiçbir şey yoktu. Biz bu yüzden red verdik. Bu 2020, 2021 ve son olarak 2022 yılı Mayıs Meclis toplantısında da gündeme geldi ve yine içeriğinde hiç bir şey yok ve biz yine red verdik”diyerek park alanı ortasında kalan ve birilerine satıldığı bilgisine ulaştıkları arasa hakkında konuştu. “Burada bir arsa söz konusu ve oradaki arsa ticari alan olarak geçiyor ve meclise geldi. Ticari alan olarak arsa çıkartılıyor ve Edirne kamuoyuna aksedilmeyen 13 maddede ticaret alanı satılıyor. Yaklaşık 6 bin 396 metrekare ticaret alanı satılıyor. Bununla ilgili biz yine AK Parti ve MHP grubu olarak red hayır oyu verdik ve verdiğimiz kararın arkasındayız”dedi.

Beğendik Beldesine yapılması düşünülen yardıma ilişkinde konuşan Dinç“bir yardım söz konusu ve Edirne’mizin bir alt yapı sorunu var. Önceliğimizin Edirne’mizin alt yapısı olmalı dedik ve biz red oyu verdik ama çoğunluğun oyları ile geçti”dedi. Elinde resimlerle Edirne Koca Sinan mahallesi sakinlerinin ve diğer mahallelerdeki alt yapıdan kaynaklı sorunlara dikkat çeken Dinç vatandaşların bu mahallelerde evlerine galoşla girdiğine dikkat çekerek “Edirne’de cadde ve yollar çamur içinde dururken Beğendik beldesine yardımın doğru değil. Koca Sinan Mahallesinde insanlar ayaklarına galoş giyerek evlerine giriyor”dedi.

Kendilerine söz istemelerine rağmen söz verilmemesini söyleyen Dinç “kendisi bize söz hakkı istediğimizde vermedi ve başını bile kaldırmadan oylamaya geçti”diyerek yasal maddeyi okuyarak “Biz Edirne’nin yararına olan her şeye evet diyoruz”dedi.

Abdi İpekçi caddesi üzerinde başlatılan asfaltlama çalışmasını da eleştiren Dinç “bir asfaltlama çalışması başladı ve orada şu an ikinciye asfalt çalışması yapılıyor. Şu anda orada ızgaraların dahi üzerine asfalt atıyorlar. Kaldırımlar asfalt seviyesinin altında kalmaya başladı ve yarın öbür gün kaldırım yapma gereği oluşacak ve bunlar hep bir maliyet. Normalinde asfalt makine ile alınır ve yerine zift serilerek asfalt atılır. Şu an ki asfalt uygulaması doğru değildir.”diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Belediye Meclis üyesi İsmail Taşdemir ise belediye de ihtiyaç olan ve İmar müdürlüğü bünyesinde olması gereken mimar kadrosunun değiştirilmesi konusunda söz hakkı istediklerini ancak alamadıklarını belirterek nedenlerini sıraladı. Taşdemir “Meclis toplantısı devam ederken 10’ncu madde okundu ve madde okunduktan sonra ben Ayhan Dinç ile beraber el kaldırarak belediye başkanımız Recep Gürkan’dan söz istedik. Kendisi bize söz vermeyerek oylamaya geçti ve biz kendisinden ısrarla söz istedik. Oylamayı bitirdi ve sonrasında sayın Gürkan bize hitaben kürsüden “ben bugüne kadar kürsüde hiç siyaset yapmadım. Benim her maddeden sonra söz isteyen var mı diye sormam ve söz vermem demokrasiye olan inancımdandır” dedi. Peki biz neden söz istemiştik ve madde neydi? 10’ncu maddemiz şu! Teknik hizmetler sınıfından boşta bulunan bir adet mimar kadrosu değiştirilmesi. Biz fikir olarak bir adet mimar kadrosunun değiştirilmesine karşıydık. Neden? Bugün Edirne’de birçok arkadaşımızın ve vatandaşımızın imar ile ilgili sıkıntıları var. İmarda da imza yetkisi olan mimar sayısında yetersizlik var. Biz bu kadronun değiştirilmesini istemedik. Biz bu kadronun İmar Müdürlüğüne atamasını yapılarak kadrosunun verilmesini istedik ki; buradaki mimar sayısı artsın ve böylelikle İmar Müdürlüğü ve Edirne Belediyesine gelen şikayetlerin azalmasını istedik. Vatandaşımıza sunulan hizmetin kalitesinin artmasını istedik. Sayın başkan bize söz vermeyerek halkın iradesini hiçe saymıştır. Yaklaşık 40 bin kişinin oyunu almış, seçilmiş insanlarız. Recep Gürkan diyor ki; size söz vermem demokrasiye olan inancımdandır. Sayın Gürkan’ın şahsım olarak demokrasiye inanmadığını düşünüyorum. Çünkü inansaydı 40 bin kişinin oy aldığı bir siyasi partinin fikirlerini dinlerdi en azından”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30