banner137
banner25

Tarım ve teknoloji iç içe geçmiş durumda!

Edirne Ticaret Borsası yönetim kurulu ve üyeleri her yıl olduğu gibi bu yılda İzmir'de düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarına 80 kadar kişiyle katılım sağlayarak tarımda yaşanan gelişmeleri yakından tanıma ve takip etme fırsatı buldular.
Her yıl düzenlenen fuarlara katılan ancak pandemi nedeniyle ara verilen fauarlara bu yıl kalabalık bir grupla katılım sağlayan Edirne Ticaret Borsası yönetici ve üyeleri iki günlük ziyaret kapsamında önemli tecrübeler edinerek hem ürünleri incelediler hemde bilgi alış verişinde bulundular.
Bu yıl 17'ncisi 02-06 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen AGROEXPO İzmir 2022 Tarım ve Hayvancılık Fuarı Uluslararası tarım fuarı niteliğinde olup Türkiye'nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı olarak biliniyor.
337 bin metrekare alan üzerine kurulu olan fuarda 100'e yakın ülke bin 50 katılımcı ile 17'nci kez kapılarını tarım üreticisi ve sanayicilerine açıyor.
Edirne Ticaret Borsası'da gelişen tarım ve hayvancılık teknolojilerinin yerinde incelenmesi ile birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla Edirne'den 80 kişilik bir grupla fuarı gezme fırsatı buldu.
Fuarda tarım sektörünün dijitalleşme yolunda olduğu,klasik sistemlerden uzaklaşılarak çağın gereksinimlerine engetre bir şekilde yapıldığı açıkça görüldü.Tarlada uydudan aldığı GPS sinyali ile kendi kendine gidebilen traktörlerden,atılacak yemi veya ilacı hesaplayabilen teknolojilerle havadan ilaçlama sistemlerinin yeraldığı fuarda yenilenen ekipmanlarda üreticinin görüşüne sunuldu.Süt sağımı konusunda gelinen noktadan,tarım aletlerinin çağın gereksinimleri ile bileştirildiği fuarda 400 bindolayın da üretici ve tarım sektörü ile iştigal eden kişinin buluşması sağlandı.
2 günlük fuar ziyareti kapsamında Edirne Tarım İl Müdürü Atilla Beyazıt'ta Ticaret Borsası üyeleri ile beraber fuar programına katılan isimler arasında yer aldı.
Tarım fuarını değerlendirerek izlenimlerini aktaran Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk; borsa olarak fuarlara önem verdiklerini ve gelişen teknolojileri yakından takip ettiklerini belirtti.
Öztürk açıklamasında “Çok uzun süreden sonra tekrar bir fuar programındayız. İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı uluslar arası bir fuar. 100 tane ülkeden katılımcı var, bine yakında stand var. Geçtiğimiz yıl fuarlar pandeminin gölgesinde yapılan fuarlardı. O yüzden fuarlar çok verimli değildi. Ama bu sene fuarda ciddi anlamda bir katılımcı diğer taraftan da yoğun bir ziyaretçi görüyoruz. Bu da sevindirici. Fuarda gözlemlediğimiz teknoloji ciddi anlamda Tarım ve Hayvancılığın içine yoğun bir şekilde girmeye başlamış. Drondan iklim ölçümleri, buna bağlı sistemler vs. ciddi anlamda gelişiyor. Makinaların verimlilik noktasında çalışmalar yapılmış. Pandemi döneminde açıkçası 1 buçuk- 2 yıl insanlar bürolarında ve atölyelerinde kapalı kalmışlar ama boş durmamışlar. Bir şekilde ürünlerini ve makinalarını geliştirmişler. Biz üyelerimizle birlikte geldik ve fuarları çok önemsiyoruz. Bir çok firmanın burada bir arada olduğu, bir çok yeniliği, teknolojiyi bir arada görebilecekleri alanlardır fuar alanları. Bu fuar faaliyetlerini Edirne Ticaret Borsası olarak devam ettireceğiz.”dedi.
Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt,ise tarım fuarlarının önemine dikkat çekerek “Edirne Ticaret Borsası üyelerimiz ve üreticilerimizle beraber İzmir 17’inci Tarım ve Hayvancılık Fuarındayız. Bu fuarda tüm tarım sektörleri bir araya geliyorlar. Bizde üreticilerimizle beraber bu fuarı geziyoruz. Bu tarz fuarlar önemli organizasyonlar. Bunun da sebebi şu; en son yenilikler, teknolojik gelişmeler tarım sektörünün bir araya gelmesi ve üreticilerimizin buradaki bilgi alışverişleri ve en önemlilerinden bir tanesi ufuklarının burada genişlemesi olarak faydaları sıralayabiliriz. A’dan Z’ye çok değişik sektörler var. Gerek tarımsal gerek hayvansal üretim olsun tek tek standları geziyoruz. Üreticilerimiz yine bilgi alışverişi yapıyorlar. Döndüklerinde bundan faydalanacaklar. Ben burada görüp öğrendiklerinin verimliliğe ve verime olumlu yönde etki edeceğini düşünüyorum. Başta bu fuarı düzenleyen Edirne Borsa Başkanımız Özay Öztürk’e ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Fuar ziyaretleri kapsamında İzmir Tarım İl Müdürü Mustafa Özen'de ziyaret edilerek bilgi alış verişinde bulunuldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30