banner78
banner25

Tanesi 2 lira!

Kış aylarının sevilen yiyeceği olan ve “Kestane kebap, yemesi sevap”söylemi ile literatürde yerini alan kestane neredeyse tane ile satılacak pozisyona geldi.

Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar caddesi üzerinde yılardır kurduğu tezgahında satış yapan Mert Alan, kilogramı 140 TL olan pişmiş kestanenin gramla satıldığını ve artık taneye kadar düştüğünü belirtti.

Soğuk kış günlerinin sevilen yiyeceğini satmak için 28 yıldır aynı yerde satış yapan ve kar kış demeden soğuk havada tezgahının başında olan Mert Alan 100 gramı 15 TL olan kestanenin 7 veya 8 tane geldiğini tanesinin ise 2 liraya kadar satışını yaptığını belirten Mert Alan isimli satıcı sezona başladığı günden bu yana kilo ile satış yapmadığını,1 veya 2 kişinin alabildiğini kaydetti.

İnsanların alım gücü olmadığı için az aldıklarını ve genellikle 100 er gram tercih ettiklerini belirten Mert Alan “Çoğunlukla gramla alıyorlar. 100 gram, 150 gram. Bundan daha fazla alan olmuyor. Herkesin çoğunlukla aldığı 100 er gram. Tanesi ortalama 1.5 lira ile 2 lira arası geliyor. 28 yıldır bu işi yapıyorum. Alım gücü olmayanlara, isteyene bir tane ikram ediyoruz. Tabi ki doğal olarak ülkemizin genel sıkıntısı geçim sıkıntısı olduğundan dolayı işlerimizde biraz olsun düşüş oldu”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30