banner78
banner25

Tahtaya yazdılar!

Edirne CHP İl Gençlik Kolları 81 il’de elektik zamlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Saraçlar caddesi üzerinde oluşturulan stant önünde yapılan basın açıklamasına bazı CHP’liler ile vatandaşlar destek verdi.

Oluşturula ortak metni okuyan CHP İl Gençlik kolu başkanı Sergen Kuru Saray iktidarının zam yapmaya doymadığını belirterek Türkiye’nin ekonomik buğran ile yangın yerine döndüğünü,vatandaşların ise enerji buğranı yaşadığını ifade etti.

“Elektrik’ten doğal gaza,akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor”diyen Kuru “Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor, vatandaşlarımızın Pazar fileleri bomboş. Tencereleri boş, cüzdanları boş.Kaybeden kim? 84 milyon. Peki ya kazanan? Saray ve yandaşları. Enerji buğranının kahramanı saray iktidarı elektrik zamları ile kademeli zam,kademeli zulüm politikası uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü AKP ilçe başkanlığı gibi çalışan Enerji Piyasası Denetleme Kurulu EPDK üstelendi. Üstelikte elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi,emekli,memur,esnaf ve çiftçi oldu”dedi.

Yapılan zamların Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı olduğunu hatırlatan Kuru “Saray iktidarı elektrikte kademeli tarife adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını 1 Ocak tarihinde yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52,bir üst tarifeye ise yüzde 127 zam yaptı. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenleme ile zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı resmen çarptılar. Hükümetten yani saray iktidarından acil olarak talebimizdir”diyerek taleplerini sıraladılar.

“Kara kış fonu derhal kurulmalıdır. Dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalı. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar geri çekilmeli, 2021 yılı tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanması gerekmektedir. Aralık 2021,Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127 zamma varan fahiş zamlı elektrik faturalarının bedelleri vatandaşlara iade edilmelidir. Aynı şekilde yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130,ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlarla da derhal geri çekilmeli. Öğrenci evleri tespit edilip yüzde 50 öğrenci evlerine indirim yapılmalıdır”dedi.

İktidara geldiklerinde CHP olarak tüm bu yaşananlara son vereceklerini belirten Sergen Kuru “Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz! İktidarımızda ekonomik buğrana da,enerji buğranına da tümüyle son verecek adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız.Geliyor gelmekte olan ve halkımızı bu zor günlerden çıkaracağımız günleri iple çekiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından CHP İL başkanı Fevzi Pekcanlı başta olmak üzere partililer tarafından cadde üzerine konulan tahtaya bazı ifade ve sloganlar yazılarak tepkiler dile getirildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30