banner137
banner25

Tabip Odası uyardı! “3. dalgaya doğru gidiyoruz!”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr.Gürcan Altun,giderek artan virüs vakaları ile ilgili yine tam kapanmayı işaret ederek “en az 14 olmazsa 28 gün kapanmak gerekiyor”dedi.

Edirne Tabip Odası’nda gazetecilerle bir araya gelen Dr.Altun eğer gereken tedbirler alınmaz ve denetimlere uyulmazsa “3. dalga kaçınılmaz olur”şeklinde konuştu.

Virüsün insandan insana bulaşmasının durması, yani salgının bitmesi için toplumun virüse karşı belli oranda bağışıklık kazanması gerektiğini savunan Dr.Altun “Salgını durdurmak için gerekli bu bağışıklığa toplumsal bağışıklık düzeyi denilir. Toplumsal bağışıklığın gelişmesinin iki yolu vardır:Toplumun, etkene karşı bağışıklık kazanacak kadar etkenle enfekte olması, hastalanması.Aşılama.Toplumsal bağışıklık için olsa bile hastalığın yayılması istenmez, zira faturası çok ağırdır. Dolayısıyla salgını durdurmanın tek yolu, bilim insanlarının önerdiği toplumsal ve bireysel önlemlerin uygulanmasına devam edilmesi koşuluyla, em kısa sürede insanlarımızın aşılanmasıdr”dedi.

Aşı temini konusunda sorunlar yaşandığını ve bu konuda kaosun devam ettiğini belirten Dr.Altun “Ne yazıkki, ülkemizde aşı temini konusunda kaos devam etmektedir. Bir hafta önce AB tarafından yapılan açıklamada; ülkemize 1.5 milyon doz Pfizer-Biontech aşısı ihraç edildiği belirtilmiştir. Sayın Bakan, ancak bir hafta sonra 1.4 milyon aşının geldiğini duyurmuştur. Geldiği söylenen ve gelen aşılar aynı gurup mudur, yoksa halka duyurulmayan 1.5 milyon doz aşı nerededir? Sayın Bakan daha önceki açıklamalarında, 50 milyonu Mart, 50 milyonu Nisan ayında teslim edilmek üzere 100 milyon Çin-Sinovac aşının bağlantısı yapıldığını belirtmişti. Mart ayının sonuna gelmemize rağmen henüz bu aşıların geldiği hakkında bir açıklama yoktur.”ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadele için 120 milyon doz aşının depolarda olması gerektiğin ve kısa sürede uygulnması gerektiğini açıklayan Altun “Sağlık Bakanlığının verilerine bakıldığında henüz 14.2 milyon doz aşı yapıldığı görülmektedir. Bu hızla devam ederse, toplumsal bağışıklığın oluşabilmesi için yapılacak 120 milyon doz aşının 1.5 yıldan önce tamamlanması mümkün değildir. Adeta, halkımız kaderine terk edilmiş görünmektedir.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30